8 ok a délieknek Szerelem Gilmore Girls

Gilmore Girls
Getty Images

Érezzük Gilmore lányok mánia. És bár mérföldekre lehetünk a Stars Hollow-tól, sok hasonlóság van a híres bájos város és néhány saját kisváros között. A texasi és virginiai hűséges nézők Rory-t és Lorelai-t a Hollow Hollow-ban lévő rozsdamentes ételeket használják, és azt gondolják: “Hé, várj, ez olyan, mint a szülővárosom”.

A dél-kávézókból kiszivárgó órák hosszúsága, ahogy Luke’s Diner bizonyítja: Gilmore lányok összekapcsolódik a déli szívekkel. És miért:

1. Miss Patty a végső déli pletyka királynő
Miss Patty nyüzsgő sálaiban és ékszeres ékszereiben mindent tud mindenkinek a Stars Hollow-ban -, és elhagyja a pletykát (mint akkor, amikor Rory és Christopher a Stars Hollow-on sétál, majd azonnal telefonon mondja a város körül). Délen a város pletyka is van. És Patty jobboldali nõje, Babette is fontos – minden déli pletykának szüksége van egy segédeszközre.

2. Emily és Richard Gilmore nagyon hasonlítanak hozzánk
Azok a dolgok, amelyekhez kapcsolódhatunk: Emily gazdag felei, Richard vacsora előtti italok, az őszinte stílusuk és persze a péntek esti vacsorák iránti ragaszkodásuk. Hagyományok, amelyek számítanak.

3. Luke Danes és az egész csikorgó együttes
Hagyja be, ez nem így van egyáltalán Nehéz képet kapni Scott Patterson vezetésével egy teherautó felett egy földút Dél-Georgia-ban. Szeretjük a flanel ing és a hátsó baseball sapka megjelenését. Plusz egy éttermet is üzemeltet, amely kényelmes ételeket szolgál fel – yum. 

4. A Hollow Stars dobja fesztiválunkat
Néhányat megemlítünk: az alapító “Firelight fesztivál, nyár nyár őrület, kosárlabda, tavaszi csapás, forradalmi háborús újjászületés, filmes éjszakai a téren (ahol Az évezés játszik minden évben), és a táncos maratonok. Szeretjük az ünnepeket, amelyek magukban foglalják a szülőváros büszkeségét, ételét, italt, közösségi szellemet és filmeket.

5. Nagy hangsúly a kisvárosi értékekre
Taylor Doose, mint a Csillag Hollow ünnepélyesen kijelölt legerősebb embere, hatalmas szerepet játszik a kisváros értékeinek kialakításában. Elkésünk. Visszajátszás a 2. évadra, 12. epizód, amikor Taylor lefagyasztja a hírhedt “Rory Curtain” -et a Stars Hollow videóban, hogy megvédje a fiatalok védőit attól a pillanattól, hogy nem megfelelő videókat néz. Ő is szenvedélyes az ingatlan tulajdonjog, a város szépítése, és tartja motorkerékpárok az utcákon.

6. A komfort-főző hatalom páros, Sookie és Jackson
Sookie a ragyogó szakács, aki mindig túl sok ételt készít. Jackson olyan gazdálkodó, aki annyira törődik a termékeivel, hogy egy epizódban egy cukkini mellett alszik, hogy biztosítsa érettségét. Szeretnek friss, helyben termesztett ételeket. Ismerős?

7. Rory és Lorelai gyorsan, gyakran és rengetegen beszélnek
Amikor kettő déli nőt tesz fel – különös tekintettel a két déli családtagra – soha (soha) nem lesz kellemetlen csend. Rory és Lorelai emlékeztetnek bennünket a saját anya-lánya kötvényeinkre, mert gyors eszük és beszélgetési képességeik vannak bárki.

8. A család mindig először jön

A Gilmore lányok nem annyira nélkülözik a családi drámát, hogy Lorelai és Rory 5 hónapot, 3 hetet és 16 napot töltöttek egymás közti beszélgetés nélkül, és ez még csak Lorelai és Emily turbulens kapcsolatáról sem beszél. Azonban a cselekményvezető dráma ellenére a kiállítás egyértelműen tisztázza: a családod = a legjobb barátod. És ez az egyetlen dolog, amit a déliek mindig meg fognak érteni.

Talán a sorozat írója, Amy Sherman-Palladino, bemutatta a bemutatóban néhány tulajdonságát, amelyet az édesanyjáról tanult, aki Mississippiben született Gulfportban. Vagy talán fogalma sem volt róla, hogy a showja olyan sokféle nézővel találkozik. Az ő relatívebb karakterei miatt az emberek a dél-déli és az egész megyében felbukkanták a Luke’s Diners-et. És erre azt mondjuk: “Oy már a pudlekkal!”