WATCH: 6 kérdés, hogy kérdezze meg magát mielőtt levágná a haját

Ha a meleg időben álmodsz az összes hajod kivágásáról, akkor megkapjuk – a hő olyan brutális lehet, ha hosszú haja van. Ezért van a nyári szezon, amikor sok nő úgy dönt, hogy lehűl, rövidebb stílusban. Azonban, mielőtt elmondaná a stylist-nek, hogy vegye le mindent, van néhány dolog, amit először meg kell kérdeznie. Végtére is, mindössze annyit kell tennie, hogy néhány ollót az ollónak észrevehetjük, hogy egy mane hibát követett el. Arsen Gurgov, a híresség fodrász és az Arsen Gurgov szalon alapítója osztja meg azokat a kérdéseket, amelyeket meg kell figyelnie,

1. Miért szeretnék rövidre vágni a hajamat??

Tényleg gondoljon miért friss szelet akarsz. “Fontos, hogy pontosan megértsük, miért szeretné rövidre vágni a hajadat” – mondja Gurgov, és nem, nem változtatja meg a törést a felszakítás után. “Nem szabad drasztikusan megváltoztatnod a hajadat, ha nagy életváltozást tapasztalsz, vagy olyan eseménnyel találkozhatsz, mint egy esküvő” – folytatja. Ehelyett, ha érdekli frissíteni a megjelenésedet, de nem biztos abban, hogy pontosan akarsz, Gurgov azt javasolja, hogy enyhítsd bele: “Próbáld ezt szakaszokban, tehát nem olyan súlyos”.

2. Bízom a stylistomban?

Ha barátodként vagy de facto terapeutaként számolod a stylistodat, bízhatsz nekik, hogy vágják le a hajad. De ha még mindig új ügyfeled vagy nem biztos a technikájukban, kerülje drasztikus változtatását a székében. “Könnyebben kommunikálhat valakivel, akivel már kapcsolatban állt” – magyarázza Gurgov. “Ők is megértik a hajszálakat, és ismerik a személyiségedet. Ha rövidre vágja a hajadat, nem rejtőzik el, ha nem szereted a stílust, ezért ne csináld ezt szeszélyesen.

3. Ez a vágás illik az életmódomhoz??

Még ha egy éles vágás illik a személyiségéhez, meg kell győződnie arról, hogy az új megjelenés illeszkedik az életstílusába is. “Egyes stílusok nagyobb karbantartást igényelnek, mint mások, ezért reálisak legyenek arról, hogy mennyi időt és energiát fektethet a hajra minden reggel” – mondja Gurgov. Tehát ha alig van időnk a haját naponta megcsípni, okos újragondolni egy olyan megjelenést, ami extra stílusidőt igényel.

4. Saját magam készíthetem a hajam?

A stílusról szólva győződjön meg róla, hogy magabiztos az új, otthoni munkáért. Jó szabály, hogy megbizonyosodjon róla, hogy kezelhető? Válasszon egy olyan stílust, amely a hajának természetes textúrájával megy át, ahelyett, hogy ellenkezne. “Miután a stylist vágja el az új haját, kérje meg őket, hogy vegye be az időt, hogy pontosan megmutassák, hogyan kell stílusossá tenni, így elhagyhatja a szalonban abban a bizalommal, hogy újra létrehozhatja új megjelenését” – teszi hozzá Gurgov.

5. Volt egy hasonló stílusom, és tetszett neki?

“Ha régen hajadtál, és szereted, akkor könnyebb megcsúszni” – mondja Gurgov, de akkor is, ha egy vágott vágásra használják, készítsen egy fényképet, hogy Ön és a stylistja ugyanazon az oldalon legyen. “Ez segít elkerülni minden lehetséges félreértést” folytatja. “Ne felejtsd el megmutatni stylist képeidet is arról, amit nem szeretsz. Ez segít nekik abban, hogy pontosan megértsék, hogy mit keresel. Különösen ebben az esetben egy kép tényleg megér egy ezer szót. “

6. Elkészítem a haját ahhoz, hogy adományozhassam a szeretetnek?

Ha súlyos sörényes átalakításon esnek át, és tíz vagy több hüvelykre vágnak, fontolja meg egy olyan szeretetnek, mint amilyen a Locks of Love, amely hajzsetonokat biztosít a rászoruló gyermekeknek. Így nagyszerűen érzed magad az új fodrászoddal kapcsolatban – és arról, hogy különbséget tesz valaki életében.