Živahna žuta dnevna soba

Obučeni da bi napravili klasičan, elegantan utjecaj savršen je opis za isti prostor u izrazito različitoj paleti boja. Ovdje sunce svijetli svijetlim nijansama žute boje i varijacijama slonovače, odabranom iz različitih boja u središnjem slikarstvu sobe, na kojoj se nalaze zrcalne odjeće.

“To je više formalna atmosfera stvorena ton-na-ton boje”, kaže Mary Leigh. “Kao što možete vidjeti, svjetlije nijanse mogu biti jednako dramatične kao i tamnije.”

Uz bezbroj suptilnih uzoraka i toplih tekstura koje su postavili draperije i zeleni baršunasti slipcovers na osmanlijama, prostor je ugodan i poziva. Podebljana žuta čekinja za hrastovinu daje naglasak od tkanine. Svjetiljke na kaminu nude dodir zelenog citrusa.

Učinak ton-na-ton boja osigurava više usredotočen prostor, a kombinacija svjetlijih nijansi pomiješanih s nijansama bijele i bjelokosti daje više formalnosti.

Blijedo žute zidove izravno se vežu u dominantnu boju slike. Ova komplementarna pozadina uravnotežuje utjecaj umjetničkog djela i naglašava ostale dijelove. Slične nijanse koriste se kao naglasci, uključujući stolicu za presvlačenje, bacanje i jastuke.

Mary Leigh također je donijela jak utjecaj zlata. Nalazi se u okviru koji se naslanja na zrcalni zid, tretmane prozora i portretno svjetlo iznad slike.

Bjelokost i vrhnje, bliski rođaci do žute boje, istaknuti su u cijeloj sobi – od sofe i presvlake presvlake do postojeće mramornog ogrtača do različitih svjetiljki. Osmanlijani zeleni baršun s jastrebom dodaju bušiti boja. Element transparentnosti nalazi se u akrilnoj plastičnoj kavi i bočnim stolovima. Tablice su odabrane jer vizualno zauzimaju vrlo malo prostora.

Različiti uzorci dodaju dubinu u ton-na-tonu shemu. Papučica za papuče prekrivena je živopisnim žutim plišanim tiskom, a klupska stolica nosi neutralnu pamučnu patku. Plišani flokati tepih omekšavaju pod. Svi ti elementi stvaraju sofisticiranu atmosferu.