A 3 fajta őszibarack, amit tudnia kell

Valószínűleg nem kell eladni a helyi termékek vásárlásának előnyeit. A szinte érett szakaszban, és azonnal eljuttatják a gazdák piacára, friss, regionális őszibarack vásárolható egy vagy két napon a betakarítás, szemben a tárolja vásárolt őszibarack, amelyet felszedni, csomagolt ládák, és szállított több száz mérföld csak ülni napokig és napokig a boltban a boltban. Látogasson el kedvenc gazdálkodói piacára az egész szezonban, és ismerkedjen meg a gazdálkodókkal; mindannyian elmondhatják az őszibarackjukról, ha õk ragadozó, freestone vagy félkész, függetlenül attól, hogy õk készen állnak-e vagy sem, és segítenek kiválasztani a legjobb gyümölcsöket az Ön igényeinek. Ha egy friss őszibarackot szeretne sütni ezen a napon vagy azt tervezi, hogy az őszibarackot megőrzi később a héten, akkor a gazdálkodó taníthatja meg, hogy megvizsgálja a különböző érettségi fokozatokat, hogy megvásárolja a megfelelő őszibarackot.

Ne tévesszen meg egy rózsaszín, rózsaszín blush az őszibarackon, mert ez valójában nem az érettség jele. Keresse meg a sárga felszínt, vagy a “talajszínt” a gyümölcs bőrén. Az érett őszibarack meleg, krémes sárga vagy sárga-narancssárga színű. Győződjön meg róla, hogy az őszibarackon nincsenek zöldcseppek, ami azt jelzi, hogy az őszibarackot túl korán választották ki. Miután az őszibarackot otthon tartja, tárolja őket egy rétegben szobahőmérsékleten, a szárral lefelé. Ha az őszibarack érkezik, mielőtt készen áll a használatára, tárolja őket egy vagy két napra a hűtőszekrényben. Várta már túl későn, mihelyt ráncok keletkeznek a bőrön, de ez egy olyan jel, amelyről kiszáradnak.

Hogyan lehet megmondani, hogy az ő barackja készen áll-e enni? Ez az édes és lédús gyümölcs még jobb lesz, amikor megérik. Az érettség mértékének meghatározásához óvatosan nyomja a hegyet vagy a vállat (ahol a szár van) – ha kicsit ad, érett és készen áll. Ha az őszibarack még mindig szilárd, vagy ellenőrizze egy másik nap után, dobja salátákra és salsákra, vagy menjen előre és eszik, ha tetszik ropogós őszibarack.

Valószínűleg sokféle őszibarackfajtát talál a gazdálkodók piacán, és a legtöbbjük e három kategóriába tartozik. Az Ön különleges igénye – a sütés, a pácolás, a tiszta élvezet – és hogy kora vagy késő van a szezonban, meghatározza a legjobb barackot a munkához.

Clingstone Peach

A korai szezon őszibarack, ezek a kisebb, édes őszibarackok olyan húsokkal rendelkeznek, amelyek a gödörbe tapadnak. Válassza ki őket a kézből való elfogyasztásból, konzerválásból vagy tartósításból.

Freestone Peach

Általában a szezon végén találhatók, a freestone-ok kissé nagyobbak és gyümölcsösek azokkal a gödrökkel, amelyek könnyen elkülönülnek a testtől. Az élelmiszerboltokban eladott friss őszibarackok szinte teljesen freestone-k. Válassza ki őket a pácoláshoz, grillezéshez és a gyümölcssaláta dobálásához.

Félig őszibarack

Ez a korai szezon, kevésbé ismert fajta van egy gödör, amely ragaszkodik a húst, amíg az őszibarack érett. Nagyon jó az étkezés a kézből, sütés, pácolás és fagyasztás.

NÉZ: Őszibarackvörös Buckle

Utolsó szó az őszibarack kiválasztásáról: Ellenőrizze a gyümölcsöt a zúzódások vagy törött bőr miatt. Csak teljes, hibátlan példányokat vegyen fel. Használja az orrát is, mivel az őszibaracknak ​​enyhe illatúnak kell lennie. Az erős illatú illat a túlérettség biztos jele.