A luscious réteges torta, amely minden nap ünnepel

Juanita nagyanyám mindig azt mondta: “Minden nőnek tudnia kell, hogyan készítsen egy jó desszertet, a desszert ugyanolyan fontos, mint az étkezés.” Azt is jelentette. Ha azt állítod, hogy déli, és nem tudod, hogy készítsek egy réteges süteményt, egy font süteményt, vagy a citrompite-t megfelelően megcsípjék, akkor a gyökerei kérdésesek voltak. A nőiséged kérdéses volt.

A nagymamám, akit szintén Gagának hívtunk, az otthoni szórakoztató királynő volt. Szerette a friss virágokat. Sült munkái mindig büszkén szerepeltek gyönyörű standokon, és mindig a legjobb ételeket használta. Mindig. Ő volt az a fajta nő, aki minden nap különleges alkalmat alkottak, és a különleges alkalmak még nagyszerűbbek voltak.

Amikor családot kezdtem, azt mondta nekem, hogy mindig győződjön meg róla, hogy a gyerekek desszertként vannak, és mindig kedvenc tortajukat teszik születésnapjukon. Nem hitt a boltban vásárolt süteményekben. Volt egy pékség busz, amely a tengerészi bázist látogatta, és egy különleges “split” süteményt készített. Ez volt az egyetlen kivétel. Anyám kedvence a Coconut Cake with Lemon Filling volt. Harminc évvel később ez a kedvencem is.

A szerelem igazi munkája volt. Ez szó szerint egész napos ügy volt. Korán kelt fel, hogy összegyűjtse az összetevőket, türelmesen várja meg, hogy a sütő felmelegedjen, és vigye el édes idejét. Mire az iskola kint volt, remekmű várna. Nedves sárga torta volt, rétegzett és hűvös híres hét perces cukormázzal. A tartós citrom töltés volt a legjobb meglepetés, ami az ajkaidat felhúzta. Amikor elkészítem, használok kukoricát, és mindenütt kókusz, de Gaga süteménye mindig gyönyörűen öltözött. A kókusz egy darabja nem volt a helyén.

Manapság Gaga nem azért van itt, hogy a kedvenc süteményem legyen. Szerencsére figyelmet szenteltem. A jövő hónapban ünnepli a születésnapomat, és töltetem a konyhámat minden szeretetemmel, amellyel állhatok, miközben saját születésnapi tortát készítek. Egy tortát, ami egész napot vesz igénybe, és felkavarja a legszebb emlékeit. Igaza volt. A desszert ugyanolyan fontos, mint az étkezés.

Esetleg ezek is érdekelhetnek:

Kattints ide a Mandi Buckner Kókuszos Cake Lemon Filling Receptjével

Mandi Buckner professzionális szakács, szórakoztató szakértő és törekvő vendéglátó. A díjnyertes Chewsy Lovers blogot a férjével, Elliottal rendezi. Jacksonville-ben él, Florida, és egész életen át tartó rajongója a polka pontoknak, a gyöngynek, a strandon és a sörözőnek.