Ez a 18 rétegű csokoládé torta gazdag déli történelmével rendelkezik

Julia Child egyszer azt mondta, hogy “egy párt nélkül tortán csak egy találkozó.” Sokan kérdeznek egy ízletes csokoládé tortát születésnapunkon, de valaha is megkértél egy réteg süteményt minden évben, amikor éltél? Ez a 18-rétegű csokoládé torta a Test Kitchen Pro Ivy Odom-ból származik, aki a klasszikus déli tortával való boldogulást hozza. A dél-keleti államokban a Gnat-vonal alatti hagyomány szerint ez a réteges csokis sütemény a születésnapjától függően változik. Valószínűleg senki sem látta senki Macontól északra, Grúziától. Tehát ha hét vagy tíz vagy tizennégy réteget láttál – most már tudod, miért. Ivy nagyanyja ezt az édes süteményt – ez a receptje – Ivy mamájának és nagybátyjának minden évben, tizenkét rétegből kiindulva készítik el. Mindig tizennyolc rétegre emelkedett, ami ezt a receptet hozza létre.

A torta egyik legfontosabb dologja a nedves torta réteg. A rétegek puha, déli ősszemes lisztből (például a fehér liliomból) készültek, amelyet szeleteltek, hogy sok levegőt biztosítsanak a sütési folyamatban. Ha valahol olyan országban lakik, amelyhez nem fér hozzá ehhez a liszthez, Ivy azt javasolja, hogy cukrászsüteményt használjunk, és dupla szitálással gondoskodjunk róla, hogy a liszt levegője legyen elég a torta számára. Az Ön megmentő kegyelme ezzel a receptszel olyan eldobható süteményes serpenyőket használ, amelyeket permeteztek és béleltek pergamentpapír körökkel. Spray a pergamen tetejére is, hogy a torta rétegek könnyedén eljussanak a serpenyőjéből. Ivy már 13 éves kora óta dolgozik ezen a recepten, és neki “nagyon jó módja az anyámnak és a nagyanyámnak.” Minden egyes torta réteg között, kanál 1/4 csésze csokoládé jegesedés. Miután összerakta az összes réteget (és gyakorlatot igényel!), Csokoládéval fagyhatja az egész süteményt.

 

KISVÁRI CSOKOLÁT TÖMÖR
12 adag (kiszolgálási méret: 1 szelet)
Aktív 1 óra 30 perc. Összesen 2 óra

24 oz. sűrített tej
6 csésze granulált cukor, div ided
1 csésze cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál. könnyű kukoricaszirup
1 tk. Kóser só, div ided
2 ½ csésze (5 db) sózatlan vaj, lágyítva, szétválasztva
6 nagy tojás
3 tk. vanília kivonat, div ided
4 ½ csésze lágy téli búzát minden célra alkalmas lisztet, például a White Lily
2 evőkanál. sütőpor
2 csésze teljes tej
Főző spray
9 8 colos kerek alumínium edények
18 cm-es kerek pergamenpapír

1. A sütőt előmelegítjük 425 ° -ra. Készítsen elő 9 8 hüvelykes, egyszer használatos alumínium serpenyőt főzőperemmel és kerek pergamenpapírokkal.

2. Jegesedés előkészítéséhez egy nagy serpenyőben keverje össze a párolgott tejet, 3 csésze cukrot, kakaóport, kukoricaszirupot és ¼ teáskanál sót közepes hőség mellett. Csatlakoztasson egy cukorkamra-hőmérőt a pothoz és főzzön, alkalmanként habozzon, csak a puha gömbölyű (234-236 ° F), kb. 15 percig.

3. Közvetlenül töltsön fel 1 ½ csésze (3 db) vajat és a maradék 3 csésze cukrot egy nagy, nehéz tehergépkocsi-keverővel. Add hozzá a tojásokat, 2 egy időben, amíg jól be van építve, körülbelül 2 percig. Add hozzá 2 teáskanál vanília. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport egy közepes tálban. Adjunk még ¾ teáskanál sót a szitált lisztkeverékhez. Add hozzá a lisztkeveréket és a tejet felváltva 3 kiegészítéssel, kezdve és befejezve a lisztkeverékkel. A keverőtálat lefelé rakja egy gumi spatulával, és keverje bele teljesen, körülbelül 1 percig.

3. Miután a csokoládé jegesedés eléri a puha golyóstílust, csökkentse a hőt a pároláshoz, és add hozzá a maradék csésze (2 db) vajat és a maradék teáskanál vanília. Keverje hozzá a vajat, körülbelül 2 percig. Tartson nagyon alacsony párolást addig, amíg az első kör torta rétegek nem a sütőből.

4. Egy konyhai mérleg használatával tegyen 4 oz-es tésztát minden elkészített serpenyőbe. Egy offset spatulával a lehető legegyenletesebben terítse a tésztát a serpenyők alján. Sütjük négy réteg egyidejűleg 5 percig előmelegített sütőben. Távolítsa el a serpenyőből úgy, hogy egy tálca tetejére helyezi a tálat és az invertáló serpenyőt a torta réteg felszabadításához. Távolítsa el a pergamenet a torta rétegből, és helyezze az első réteget a tortaállványra. Távolítsa el a jegesedést a melegből.

5. A sütemény összeállításához öntsön kb. ¼ csésze forró zagyot az első torta rétegre, annyira, hogy nagyon vékony rétegben jegesedjen, de nem elég ahhoz, hogy átfedjen a réteg oldalán. Ismételje meg a fennmaradó 7 réteggel.

6. Készítse elő ugyanazt a süteményedényt több főzéses szórással és pergamen kerekekkel; mérjünk ki 4 oz-es tésztát minden serpenyőbe, és terítsük fel a rétegeket, mint korábban. Sütjük négy réteg egyidejűleg 5 percig előmelegített sütőben; folytassa a rétegződést sütemény és sült torta réteggel. A felső réteg a jegesedés, öntsünk elég a jegesedés felett, hogy átfedje oldalán torta. Használjon offset spatulát vagy kis gumi spatulát, hogy elterjedjen egy nagy mennyiségű jegesedésréteg, hogy teljesen lefedje az oldalakat és a torta tetejét. (Ekkor a vastagítás nagyobb lesz, és maradsz a maradéknál). Hagyja, hogy a torta legalább 30 perccel, vagy legfeljebb 1 nappal szeletelje.