Grillezett őszibarack

Recept: Grillezett Peach Cobbler

Semmi sem olyan, mint egy meleg, aranyos barackos kölyökkutya, amely krémes vaníliafagylalttal teli. Ez a klasszikus déli desszert jó okunkra van szívünk. A Cobbler receptjei emlékeztetnek a nagymamákra, akik főzni kezdtek a konyhában, a legfrissebb helyi terményeket használva – sokszor a saját őszibarackfájaikkal vagy szederbrioreikkel. Minden mamának sajátos módja van ennek az ikonikus déli desszertnek a megalkotására. Bár ez a Grillezett Peach Cobbler egy kissé más megközelítést alkalmaz a klasszikus recepthez képest, az ízek az otthoni nyarakra emlékeztetnek Nana tornácán. Az öntöttvas serpenyőben készült, ez a kalapács tökéletesre sült, amíg az oldalak buborékolnak és az édes kalapácsos tésztát tökéletesen elcsípik. Ez a tökéletes befejezés egy al fresco vacsora barátokkal, és egy még édesebb éjjeliszekrény után egy nap a tónál. A legfontosabb, hogy ezt a Grillezett Peach Cobbler receptet kétségkívül a legfrissebb őszibarack segítségével találja meg. Ha a téli hónapokban vágyik, fagyott őszibarack szeleteket helyettesíthet – de a szezon csúcsán lédús, helyi őszibarackot használva ezt a desszert értékesíti a 40 perces szakácsidőszakra.

A recept indításához tegye fel a grillet. Szeretne közepes magasra melegíteni. Egy külön munkaterületen adj hozzá egy barackos szeleteket egy nagy tálba. Egy kisebb tálban adj hozzá cukrot, lisztet, fahéjat, sót és szerecsendiót. Megszórjuk a cukrot, fűszernövényt, és minden szépet az őszibarackon, és finoman keverjük. Adjuk hozzá egy forralt, 10 hüvelykes öntöttvas serpenyőhöz. Vágott 2 evőkanál vajat apró darabokra az őszibarackon. Fedjük le öntöttvasát fóliával, és főzzük körülbelül 15 percig, vagy amíg buborék. 

Itt az ideje a feltöltésnek! Adjunk hozzá lisztet, cukrot és sütőport egy kis tálba. Helyezzen egy kútat a központba, és adj hozzá krémet és olvasztott vajat. Keverjük óvatosan, egészen addig, amíg a keverék elkezdődik. Feltárja a grillet, és dobja el a fóliát; dobja be a buborékolt barackkeveréket a tésztával. Grill fedetlen, amíg az édes keksz aranybarna – vagy kb. 15 percig.