Itt van, miért a Tater Tots egy déli kincs

 

F. Nefi és a Golden Grigg egy fagyasztott burgonya-társaságot tartottak Oregonban, de Tater Tots-ba utazott délre, hogy kulináris legenda legyen.

Evő mélyen merült a fagyasztott burgonyagolyó történelmébe, és kiderül, hogy mindez a Miami Fontainebleau Hotel pincéjében kezdődött, az 1954-es nemzeti burgonya-egyezményben.

A finom aranybár a Grigg testvérek találmánya volt. Ban ben az 1940-es évek közepén a családok éppen felfedezték a fagyasztott vacsora csodáit. Alapján Evő, 1945 és 1946 között az amerikaiak 800 millió font fagyasztott ételt vásároltak, és a Grigg testvérek akarták az akciót. A Grigg testvérek olyan gazdálkodók voltak, akiknek látása volt, és akarták a cselekvést. Megalapították az Ore-Ida céget, és megvásároltak egy fagyasztó üzemet Északkelet-Oregonban, hol vannak gyorsan a fagyasztott kukoricára vetette a piacot. azonban, tudták, hogy a valódi pénz fagyasztott krumplival van. Csak egy probléma merült fel: nem tudták, hogyan lehet őket anélkül anélkül, hogy annyi burgonyát kellene megsemmisíteni, amennyit használtak. Míg a növény közelében élő tehenek jól táplálódtak a burgonya maradéktalanul, a Grigg testvérek utálják, hogy elpazarolják a kemény burgonyát.

Ettől kezdve a Griggs zseniális sztrájkja volt – elvették a maradék burgonyát a francia pörkölésektől, összeszedték őket, apró gyöngyszemekké alakították, olajban pörkölték, majd megfagyották őket. Alapján Evő, akik Nefi Griggs Tater Tots írásos történetén keresztül olvasták, a név egy olyan kereskedőből származik, aki “elindult a piacokon, amikor ukelélt játszott és bemutatta termékeinket”. Míg az eladó neve idővel elveszett, öröksége él az általa megnevezett termékben : Tater Tots.

Az új burgonyagombák nevének védjegye után a Grigg testvéreknek meg kellett győzniük a vásárlókat, hogy kipróbálhassák új terméküket. Ekkor döntöttek délre a burgonya szerelmeseinek éves összejövetelére. Nefi Grigg csomagolt 15 tonna Tater Tots-ot a csomagjaiból, és Miamiba és az akkor új Fontainebleau Hotelbe indult. Egyszer megvesztegette a szállodai szakácsot, hogy megcsípje a Tater Tots tételét, és szolgálja őket a Országos burgonya-egyezmény a mintavételhez. “Ezek mind gyorsabban forogtak, mint egy halott macskák, amelyek megcsókolhatják a farkát” – írta Nefi Grigg Evő. A testvérek eladták az első arany burgonyagombot az Egyezmény után – és a Tater Tots legenda született.

Most az amerikaiak fogyasztanak több mint 70 millió fontot nak,-nek Tots évente, és köszönhetően a receptek, mint a Tater Tot Reggeli Bake, Chili-sajt burgonya-tat rostély, és Tater Nachos, azt hisszük, hogy sokan közülük a Délen evettek. Ezek a napok, A Tater Tots ismét trendi, felbukkannak a bárokban és éttermekben az egész délen, és többet örülünk neki.