Kedvenc őszi receptem, amely induló marhával kezdődik

Manapság érzékelhető különbség van a légkörben. A fény más a kora reggeli órákban, talán kicsit élesebb, mert a napsugaraknak nem kell átszűrniük a vastag páratartalmú rétegeket, hogy eljussanak hozzánk. Éjjel egy csésze kávét élvezhetek a naplementében, anélkül, hogy vakon csöpögnék a csikorgó csomókat. A változás még mindig érzékelhető délben, és a munkatársaik arcán akadálytalanul mosolyog, miközben ebédelni kezdik. Ahogy a hőmérséklet változik, a hétvégi vacsora választásom is megtörténik. A meleg időjárás mellett, a pörkölt csirke, a tenger gyümölcsei és a nyári zöldségételek mellett gyakran használok marhahúst kültéri grillezett hamburgerekhez és húsmártáshoz a tésztaételekhez. A hűvös időjárás és az esés következtében azonban a kedvenc receptem a marhahúst használva a családom a Santa Fe Soupnak hívja.

Ennek a receptnek a változata megjelenik a legtöbb közösségi szakácskönyvben, és az összetevők és utasítások gyors áttekintése rámutat arra, hogy ez a leves annyira népszerű. Néha Taco Soup, Southwestern Soup, vagy más Tex-Mex csavaros név, a recept “csontjai” mindig ugyanazok. Barnított marhahús. Különböző babok, azaz fekete bab, vese bab, garbanzo bab stb. Konzervdobozok. Konzervált paradicsom és konzerv kukorica. Csomagok ranch dressing mix és taco fűszerezés mix. Megkapod a képet – ez a leves olyan tárgyakból készül, amelyekre valószínűleg már van a kamrában. Nem léteznek egzotikus, nehezen megtalálható összetevők, csak egy doboz ebből és egy dobozból, amelyet egy potba kevertek össze, hogy egy szájban öntöző edényt készítsen a hűvös időjárási kényelmesebb ételekből.

Ez a recept is kedvelt, mert annyira alkalmazkodó. Használja a bab és a borsó kedvenc kombinációját. Ha nincs cipőzsíros kukorica, használjon tejszínes kukoricát, vagy akár fagyott is. Chop, és keverjük egy hagymát vagy sárgarépát. Használjunk maradék csirkét a marhahús helyett. Néhány receptváltozat két csomagot igényel a fűszerezés keverékében – ismét, a szakács választása arról, hogy mit és milyen mennyiséget tartalmaz a keverékben. Tényleg nem lehet tönkretenni ezt a levest.

A költségvetési gondolkodású szakácsok jól érezzék magukat a leves tételének elkészítésében, mert a recept, amely olcsó összetevőket használ, egy LOT-et tesz. Mindig maradt leves vagy egy másik alkalommal befagyasztani, vagy ebédelni és vacsorázni az elkövetkező két-három napig. Az egyszerű, gazdaságos finomságok, mint a tejföl, a reszelt sajt, a kockára vágott avokádó vagy a mészhéjú ízek extra ízt és vizuális élményt nyújtanak. A hús, a bab és a zöldségek mellett a leves finom húsleves, és fehér kenyér, szeletes kukoricacsésze vagy ropogós kukoricacsirkék szolgálatára szolgál.

Már nem vagyok írott példánya a receptemről, és nem emlékszem, ki osztotta meg velem első helyen, sok évvel ezelőtt. Átadtam a barátoknak és a családnak, és most megosztom veled. Mesélj a saját leváltozatodról és a különböző összetevőkről.

Santa Fe leves

Hozam: A Lot
Ne dobja ki a dobozokat. Minden doboz a standard 15,5oz lesz, kivéve a niblet kukoricát, ami 7 oz.

1. Barna 1 lb földi marhahúst, csatorna marhahúst és helyezzük egy holland kemencében.

2. ADD: 2 doboz fekete bab, 2 doboz garbanzo bab, 2 doboz vese bab, 2 doboz hominy, 2 doboz kockára vágott paradicsom, 2 doboz niblet kukorica, 1 csomag ranch fűszerezés keverék és 1 csomag taco fűszeres keverék (a fűszerezést kettőről egyre vágtam), úgy éreztem, hogy az aromák kissé túlérettek) Adjunk hozzá vizet, ha a keverék túl vastag.

3. Forraljuk fel, csökkentse a hőt a közepes alacsony és a fedelet. Pároljuk körülbelül 30 percig a tálalás előtt. 

WATCH: áfonya kenyérsütő

Költségvetésbarát, gyors és egyszerű, nagy hozamú és teljesen finom. Mit szeretne egy receptben? Készítsd ezt a levest csak egyszer, és ez lesz a kedvenc földi marhahús recept, hogy ezt az ősszel.