Készítsen helyet a nyári asztalodra e pörkölt kukorica és mangó saláta számára

A kukorica egy ősi összetevő, amelyet először Mexikóban állítottak elő az Aztecsek. A kukorica alapja számos klasszikus mexikói és Tex-Mex ételeknek. Többféleképpen is meg lehet enni, beleértve a kenyerek, tortillák és tamalesek étkezését, vagy akár a levesek és italok sűrítőjeként való alkalmazását, mint például az atol.

A mexikói kukorica vagy kukorica a mexikói élelmiszer-kultúra értékes összetevője. Valójában a kukorica több mint 12 ezer évig vadászott Mexikóban, míg végül 5 000 évvel ezelőtt a bennszülött mexikóiak háziasították.

Az ősi kukorica sokkal másnak tűnt, mint ma. Az eredeti növény, az úgynevezett teosinte, sokkal kisebb volt és kevesebb magot termelt, ami sokkal nehezebbé teszi a betakarítást. A mexikói elgondolás évszázadai során a kukorica a mai napig ismertté és szeretettömegű, nyájas magvakká fejlődött.

WATCH: Mexican Street kukorica saláta

Amikor a férjem fiatal volt, élt egy kukoricamező mellett egy farmon, Texasban, Driscollban. Minden évben a szárak magasak lesznek, és ő figyelné, ahogy az apja betakarítja őket a traktoron.

A ranchónak volt egy boltja, ahol mindenféle finom ételeket és kukoricából készült összetevőket értékesítettek. Olyan élmény volt, ami még mindig vele él, és a mai napig inkább a Texasban betakarított kukoricát részesíti előnyben, és a helyi termelők.

Minden évben július 4-én egy kicsit extra nosztalgiát kapunk, éppen a szezon után. A férjem szereti, hogy rengeteg kukorica étel van az asztalon. Az egyik kedvence a pörkölt kukorica és mangó saláta. Ez egy család kedvence.

A kövér, aranyos magokat pörkölni kell, amíg puha, édes és ízes. Ezután friss, lédús mangót szeletek, és együtt keveredek egy finom és frissítő nyári salátához. Hozzáteszem néhány serrano chiles-t ehhez a recepthez egy extra ízű rúgásért, amelyet a férjem csak szeret.

Grillezőszakasz Texasban, és semmi sem jobb, mint a füstös, aranyos kukoricamagok élénk kontrasztja, élénk mangó darabok és morzsa queso fresco. Az ízek világos keveréke tökéletesen felszolgált saláta, salsa vagy mellékétel formájában. Élvez!

Vianney Rodriguez egy díjnyertes élelmiszer blogger, receptfejlesztő és szerzője Latin Twist, gyönyörű latin-inspirált koktélok gyűjteménye. Az Édes Életben megosztom a szenvedélyemet a jó ételekkel és tapasztalatokkal, valamint a családdal ünneplő emlékekkel, utazással, szórakoztató és lelkiismeretes ételekkel. Az Édes Élet minden posztja tele van Dél-Texas élénk kultúrájával és ételeivel. Mint büszke Tejana, meghívlak Önt, hogy csatlakozzon hozzám ezen az úton, és megtapasztalhassa a gazdag kultúrát, amelyet Texas kínál