Mi a különbség a Bourbon és a Whisky között?

Két palack egy szeszesitalban egy polcon osztozott: egy bourbon, egy whisky. Ott álltál, és megpróbáltad megmondani a különbséget a kettő között. Akkor álltál ott, a címkékre bámulva, de a válasz még mindig illúzió. Íme egy egyszerű magyarázata annak, hogy az összes bourbon whisky, de nem minden whisky a bourbon, és reméljük, hogy mindent meg fog tenni.

Mi a whisky??

A whiskyt a gabonák fermentált keverékéből, általában kukoricából, árpából, rozsból és búzából desztillálják – ez a keverék az, amit a lepárlók egy mash billot neveznek. Attól függően, hogy a szemek mennyisége mekkora részét tartalmazza, annak része, hogy a kapott folyadék mennyisége kategorizált whisky vagy bourbon.

ÖSSZEFÜGGŐ:

Hogyan lehet bourbonnak tekinteni??

Ahhoz, hogy egy whiskyt bourbon-nak nevezzenek, először a törvény szerint legalább 51 százalékos kukoricát kell készíteni. Attól függően, hogy a fennmaradó számla mennyisége a búza vagy a rozs oka, miért van bourbon bourbon (jellemzően tompább és puhább) és rozs bourbon (tüskés íz). A cukrot is meg kell desztillálni 160 vagy annál kisebb szilárdsággal, a hordóba 125-ös vagy annál alacsonyabb értéken kell tartani. Miután a mash bill kritériumok teljesültek, a következő a hordó öregedési folyamata. Ezenkívül a törvény szerint a bourbonot egy szénsavas, fehér tölgyfahordóban kell öregítenie, és egy újat is meg kell öregíteni. Ez a kikötés az elmúlt 10 év bourbon boomja során számos főbb lepárló számára okozott problémát, amikor a váratlanul megnövekedett kereslet óriási új hordókat szenvedett el. Az utolsó kritérium a bourbon számára: az USA-ban kell elkészíteni. A megvásárolni kívánt bourbon nagy része Kentuckyból származik, ahol a név egy bizonyos régión belül keletkezett Bourbon megye, Bourbon megye.

Recept: Aperol-Bourbon Fizz

A fő elvihető: a bourbonnak hozzá kell rendelnie a jogszabályokat és a gyakorlatokat, hogy az ivók tudják, hogy valódi terméket vásárolnak, nagyjából abban a módban, ahogyan Franciaországban törvények vannak arról, hogyan és hol származik a bor.

  5 dolog, hogy soha ne mondjam egy déli cuccot

Mi a helyzet a Tennessee Whiskyvel??

A törvény szerint a Tennessee whiskyt az államon belül kell előállítani, de a cukor-juhar szénnel való szűrési folyamatnak is meg kell felelnie. Ez a lépés teszi a Tennessee Whiskey-t annyira finoman a rajongók szerint.

Most, hogy ismeri a kettő közötti különbséget, akkor egy ismertebb vásárló és társalgó lesz a barátod következő csomagtartójánál. Itt van, hogy jobban képzett imbiber.