Miért a Fresh Strawberies egy déli kedvenc?

Friss Picked Strawberries
Alison Miksch

A lédús nyers eper az, amit az Anyatermészet tavasszal jön ki. Ha megengedik, hogy a szikrázó nap alatt teljesen megérik a mezőn, a szamóca megérti türelmét, hogy érkezésükre vár. Csalogatnak minket a parfümjükön, és a szájukban édes pépbe zuhannak. Kísértésnek számít, hogy megvásárol egy dobozt a hatalmas bogyókból, amelyek télen elárasztják a termelési folyosót, de a szezonon kívüli választások ígéretet tesznek, amit nem tudnak megtartani. Lehet, hogy élénk színűek, de gyakran olyan kemények és íztelenek, mint a kavicsok. Az érlelés előtt betakarított szamóca pirosabbá válhat, miután felszedték őket, de soha nem fognak édesebbé tenni. A gyümölcs finomságának kulcsa az idő a meleg mezőkben, hogy megkapják a sapkát, és a homályos illatát fejleszti. Az aroma, nem a szín, a jó ízt biztos jele, ezért kövesse az orrát, hogy megtalálja az ízletes bogyókat.

A földművesek piacán és a közúti állványokon történő vásárlásuk után a szamóca a legtöbb déli ország számára könnyen felszedhető egy helyi pick-a-bogyó foltjában. Szelíd vontatóhajóval a bogyók a növényekről és a várakozó vödörbe csúsznak le – vagy a szájába. Azt javasolták, hogy amikor egy iskola előtti osztály megtámadja a foltot az első szedésükre, a gazdálkodó bölcsen mérlegelheti a gyerekeket a vödör helyett. Ki hibáztathatja a lelkes étvágyat? Sem a recept, sem a rövidétel sem képes megverni egy édeskés bogyót, amely még meleg a napból. Bárki, aki eper-foltos mosolytalan foltból tűnik ki, kihagyott.

Könnyen szőlőültetvényeket hozhat otthon a délen, egy egész kertből egy kis patio potba. A napos, termékeny helyeken ültetett növények évente több növényt és bogyót termelnek, anélkül,.

Természetesen “bogyók” -nak nevezzük az epereket, de valójában nem bogyók, mert külső magukat viselik. Az eper az egyetlen gyümölcs, és mindegyik körülbelül 200 apró aranysárga magot sportol, mint egy álcázott parti ruha. Annak érdekében, hogy ez a különös jellegzetesség még finomabb legyen, minden eperke magától technikailag külön gyümölcs, botanikai szempontból.

A szamóca csúcsszáma átfutott, a legtöbb esetben csak három vagy négy hét, így az ünnepi idő. Egyél a kellemes bogyók. A túlérett bogyókat meg kell őrizni. Zsemle minden érett bogyó alatt. Ezután enni finomabb ételeket, amennyit csak tudsz. Egy idő múlva újra meg fog esni az esély.

Szerezd meg kedvenc eper receptjeinket.