Miért az áfonya a déli drágakő?

Van valami hihetetlenül kielégítő a gyümölcsök és zöldségek betakarításában. Annyira szeretem az áfonyákat, hogy nagy darabokra mentem, hogy a saját kertjébe rakjak – ideértve a bokrokat is hálóval, hogy megakadályozzák a madarak élvezetét a gyümölcsöktől. Időről-időre egy madár fogott egy hálóba; kicsit traumás volt mindazok számára, akik bármit is tudtak szabadítani, még akkor is, ha szabaddá tették az összes próbált rablót. Szeretem a madarak távolról történő megtekintését, de nem szoros és személyes. Mintha ez nem volt elég rémisztő, a tavalyi termény vonzotta a bébi kert kígyókat, amelyek azonnal véget vetettek az áfonya termesztésnek. Sok ember van, aki jobb a gazdálkodásban, mint én, mint a gazdák. Április közepétől augusztusig megtalálhatóak a déli borok ábécéi a mezőgazdasági termelők piacán és a boltokban. (Grúziai otthoni állapotom az egyik legjobb áfonya termelő az egész Egyesült Államokban.) Vagy egy napot kihasználva kihasználhatod a Dél-Dunántúli számos teppel rendelkező gazdaságot. Akár “te-pick” vagy “te-buy”, győződjön meg róla, hogy áfonyák az asztalon ezen a nyáron.

Míg a legtöbb ember úgy gondolja, hogy desszertként látja az áfonyát; rengeteg más recept van, hogy beilleszd őket a szezon egészséges éhségére a nap folyamán.

Áfonya Overnight Oatmeal
Fotó: Alison Miksch; Prop Styling: Kay E. Clarke; Ételstílus: Torie Cox

Kezdje az áfonya elismerés napját az áfonya éjszakai zabpehelyzel. A tápanyagok bőven, akkor hatalom keresztül a “til a nap lemegy.

Blueberry-Kale Grain Salad Recipe

Recept: áfonya-és-kale gabona saláta

Bízz bennünket – meg akarjuk próbálni ezt a ropogós, édes és sós kombót. Mindenféle káposzta meg fog tenni, és szabadon száríthatja a farro, a vad rizst vagy a quinoa búzabogyót.

Fotó: Jennifer Davick

Ülj le ebédelni egy nagy, tálas Blueberry-and-Kale Grain Salad-tal. Ez a színes saláta átveszi azokat a hosszú délutáni találkozókat.

Blueberry-Cornmeal Cake
Fotó: Alison Miksch; Prop Styling: Kay E. Clarke; Ételstílus: Torie Cox

Szüksége van egy középnapos snackre? Vágj le egy szeletet a borostyán-cukrászsüteményből. Ez a nedves torta kiváló textúrájú és tökéletes mennyiségű bogyó.

Sertéshús Chops Blueberry Peach-Salsa Recipe

Recept: Grillezett sertéshús áfonya-barackos salsa

A hús húzása gyengéd finomsághoz, miközben biztosítja, hogy ne kemény legyen, kihívásnak tűnik, de néhány egyszerű lépés segíthet annak biztosításában, hogy a hús jöjjön le a grillből, amely lédús és készen áll arra, hogy felemészse. Menj a csontos középső szeletekhez vagy a szeletekhez legalább 1½ cm vastag. A húslevesek jó füvet biztosítanak, miközben a belső szendvicsek főznek. A borostyán a borostyán-barackos salsával, a finomra vágott és az egész áfonyával, valamint a finomra apróra vágott őszibarackokkal várja a vendégeket. A forró paprika zselé hozhat egy kis hőt, ezért készen áll. Ez a salsa nagyszerűen grillezett húsokkal megy, így válhat az egyik kedvenc kedvencévé.

Fotó: Jennifer Davick

Gondolod, nem tudsz áfonyát vacsorázni? Gondold újra! Ezeket a grillezett sertéshúsokat egy áfonya-barackos salsa tetején tartja, amely otthont ad az íznek.

Habcsók Pillows with Blueberry-Mint Compote
Fotó: Alison Miksch; Prop Styling: Kay E. Clarke; Ételstílus: Torie Cox

Most itt az ideje a desszertnek! Ülj le és élvezd ezeket a Meringue párnákat a Blueberry-Mint Compote-vel. Könnyű és szellős, ez a desszert elviszi a boldog helyedre.

Tehát most, hogy megvan a terved a napod, menj ki egy farmon, vagy a helyi gazdálkodók piacán vagy a gazdaságban, és kezdd el élvezni a szezont.