Miért kellene sült szamóca?

Hivatalosan tavasszal délen van, és ez azt jelenti, hogy a szezonban szamóca újra megjelenik a boltokban és a mezőgazdasági termelők piacán. Miközben kísértésbe ejtik a kis piros gyöngyöket a konténerből, a pörkölés majdnem ugyanolyan könnyű, és teljesen átalakítja a gyümölcsöt valami másba.

Amikor sütjük a szamócát a sütőben, karamellizáljuk őket, ami kihozza a természetes cukrokat, ami lédús és édes. Míg a bogyók megtartják alakjukat, lágyak és puha textúrájúak lesznek, közelebb a főtt gyümölcskomotóhoz. A pörköléses szamóca bónusza az, hogy azonnali mártással is megkapja – ahogy a gyümölcs sült, felszabadítja a gyümölcslevet, amely egy gyönyörű eper szirupra fog sűrődni. Miközben tökéletesen érett bogyókat lehet sütni, nagyszerű módja annak, hogy a legtöbb bogyót kihasználják, amelyek kicsit alantasak vagy túlérettek.

WATCH: Klasszikus Strawberry Shortcake

A pörkölt szamócát szinte bármilyen receptben használhatja, amely friss bogyókat igényel. Ők egy kifinomult fodrász, egy jégkrém, egy reggeli zabliszt, egy szelet torta, egy csésze csokoládé puding, vagy egy tál joghurt. Azokat is fel lehet fogyasztani, akár hűtve, akár szobahőmérsékleten. 

Íme, hogyan kell csinálni:

Melegítsük elő a sütőt 400 ° C-ra. Ahogy a sütő melegszik, keverje össze a bogyókat (hagyja őket egészben, ha kicsi, negyede vagy felére csökkentik, ha nagyok) és granulált cukrot egy közepes tálban. Minden 3 csésze bogyóhoz használjon ¼ csésze cukrot. A bogyós keveréket egy egyenletes rétegben egy könnyedén megnedvesített, sávos sütőlapra helyezzük. Sütjük az előmelegített sütőben, amíg az eper puha, körülbelül 15 percig. Hagyja állni 5 perccel a kiszolgálás előtt.

Van más bogyó vagy nyári gyümölcs? Dobja be őket a szamócába, és emelje meg a cukrot ennek megfelelően. (Különösen kedveljük a nektarinok és az eperek finom és édes kombinációját.) És ha tényleg meg akarsz lenyúlni, adjunk hozzá egy felére csökkentett vanília babot is.