Miért kellene szolgálnod az áfonya Sonker Ez a július negyedik

A születésnapom a negyedik július után esik, ami azt jelenti, hogy nagy születésnapi nagylelkűséggel nőttem fel, és mindezt, amit feltételeztem, csak értem volt. A barátaimmal folytatott medencepartik mellett a nagymamám az én saját áfonya-hegyi pite-t is nekem hozta. Ez a torta, a friss áfonya tetején töltött torta tészta volt a specialitása. Ha hideg vanília fagylalttal szolgálják fel, még mindig a kedvenc desszertem szolgál a születésnapomon, igazi családi kedvenc.

A történet azt mutatja, hogy Jinx néni egy hegyi pite-t szolgált nagy nagyanyámnak, Sybilnek, míg Jinx Tennessee-ben élt. A recept olyan hatást váltott ki, amelyet Sybil hozta haza, és elterjedt, mint a tűzveszély a családon keresztül. Mire évekkel később jöttem, családi kötelék volt. Nemrégiben eszembe jutott, hogy egy hegyi torta a hamisítvány nagyon (nagyon) közeli unokatestvére, a nyugat-észak-karolinai (Surry és Wilkes megyék specifikus) specialitása.

Nézd: Eper és krémes sütemény

Mi teszi a sonker bájos kombinációja buborékos friss gyümölcs (vagy édesburgonya) és cakey feltöltés. A sonker változata nőtt fel a felszólításokra, hogy az áfonyákba öntse, és lehetővé tegye a torta felhalmozódását és áthaladását, ahogy süt. Más változatoknál egy vastagabb tésztát kovácsolunk, és rácsos tetejűvé alakítjuk, hasonlóan a hagyományos köpenyhez. Mások a tészta felső és alsó rétegeit hívják, közelebb és közelebb közelítenek a “pite” területhez. A kéreg típusától függetlenül a hatás még mindig ugyanaz: pirított és ropogós gyümölcs, édes és roston, pirított pirítóssal a tökéletes árnyalatú barnára.

Nézd: hogyan lehet erős jelszót létrehozni

Kattintson ide Elena Rosemond-Hoerr’s Blueberry Mountain Pie receptjére

Elena Rosemond-Hoerr egy déli élelmiszer-író, fotós és szakácskönyv szerzője, Wilmingtonban, Észak-Karolinában.