Miért szeretik a déli nők a csirkés salátát?

Az ikonikus déli ételeket illetően a csirke saláta nem szerepel a legtöbb ember listáján. És mégis az ebédmenu, a bébi zuhanyzók, a templomos kocsmák, a nyári piknikek és a saját konyhaasztal középpontjában áll, amikor gyors ebédre vagy snackre kell vinni. A csirke saláta annyira egyszerű, és olyan közönséges, hogy nem úgy tűnik, olyan étel, amelyet megéri ünnepelni. De pontosan ez teszi nagyszerűvé.

Íme öt ok, amiért a déli nők (és férfiak!) Szeretik a csirke salátát:

Bármelyik kezedbe tudsz dobni
A darált zeller és a hagyma klasszikus módja annak, hogy menjen, de a csirke saláta egy üres vászon mindenféle összetevők és ízek. Ha nyár van, dobjon friss fűszernövényeket és kockára vágott paradicsomot. Ha esik, adjunk hozzá apróra vágott almát és pekándiót. A tavasz zöldhagymákat, vagy akár kockára vágott epereket is felszólít. A tél pedig a csirke saláta tökéletes ideje gazdag karamellizált hagymával vagy pörkölt gyökérzöldségekkel. Vegyük a dolgokat teljesen más irányba curry porral, vagy keverjük össze néhány pesto. A Terragon csirke saláta (fenti képen) ropogós pekándió, Granny Smith alma, vöröshagyma és zeller egy görög joghurtban és majonézes öltözettel.

Kapcsolódó: Easy Pasta Salad Receptek

Lehet dekadens vagy egészséges
A tartozékaitól és öltözködésétől függően a csirke saláta olyan könnyű lesz, amennyit csak akar. Vagy egyáltalán nem. Bőséges majonézzel és apróra vágott szalonnával engedje át az egészet, vagy tartsa az egészségesebb oldalon egy egyszerű vinaigrette (vagy alacsony zsírtartalmú görög joghurt) öntettel és sok friss zöldséggel és fűszernövényekkel.

Nagyon hasznos a maradék (vagy rotisserie) csirke számára
A déli nők nem szeretik az ételt. Ez genetikai dolog. Így minden olyan recept, amely lehetővé teszi számunkra, hogy felhasználtunk valamit, amivel már rendelkezünk, azonnali kedvenc.

Kapcsolódó: Rövidforgácsos rotisserie csirke receptek

Perceken belül jön össze
Ha a csirkét már elkészítették, a csirke saláta az egyik leggyorsabb házi készítésű étel. Csak vágjuk és keverjük – nincs szükség tűzhelyre vagy sütőre.

Bármikor megteheti
Nos, valószínűleg nem reggelire, bár teljesen tisztességes a brunch. A csirke saláta nyilvánvalóan nagyszerű a két szelet pirított kenyér között, de ez egy nagy könnyű vacsora, amelyet egy saláta zöldségekkel szolgálnak fel, és néhány ropogós kenyér az oldalán. Vagy akár még nagyobb mennyiséget is feltölthetünk úgy, hogy főtt teljes kiőrlésű magokat, például farro vagy quinoa vagy néhány főtt tésztát adunk hozzá. És nincs jobb módja egy koktél órának frissítésére, mint egy kis tál csirkés saláta, keksz és crudités.

Ismerje meg, hogyan készítsünk legjobb csirke salátát:

Nincs jobb módja egy koktél óra frissítésének, mint egy kis tál csirke saláta kekszekkel és cruditokkal. Ez a tökéletes kiegészítés minden ebédre, egyházi funkcióra, kerti partira vagy tornácra, baráti társasággal.