Gyere vissza Sauce

Recept: Visszatérő mártás

A rémoulade csókoló unokatestvére, ez a sokoldalú fűszeres mártás Jacksonból, Mississippi-ből származik. Próbálja ki apróra vágott saláta vagy bármi sült.

Fotó: Hector Sanchez

Mi az, kérdezte? A visszavágó mártást gyakran a remoulade csókoló unokatestvérének nevezik, és ez a sokoldalú fűszeres mártás az 1930-as években Jacksonban, Mississippiben kapott eredeti rúgást. És mint a déli legkedveltebb fűszerek közül a Comeback mártás a Deep South-ben született finomság. Tehát mi a történet a népszerű mártás mögött? A 30-as évekből származó története szerint a déli telepes görög bevándorlók létrehozták ezt a krémes majonéz alapú mártást, amelyet gyakran a finom, gasztronómiai feltöltés remoulade-hoz hasonlítanak. A Comeback fő összetevői közé tartozik a majonéz, a fokhagyma és a paprika, amelyek az aláírás színét adják.

Bár hagyományosan sós kekszet vagy tenger gyümölcseit használják, a Comeback mártást élvezheti a héja és az enni garnéla, a sült osztriga, a kukoricacsirkék, a grillezett halszendvicsek, a sült zöld paradicsom. Igen, elég sült.

A forró mártás, a chili és a Worcestershire mártás egy kis tangja teszi ezt a déli finomságot egyedülállóvá. Itt találja meg a teljes receptet, és találja meg minden kifogást, hogy mindent átszúrja ezt a mártást.