Katso Jackie Kennedyn uskomatonta alkuperäistä White House Tour -tapahtumaa

Natalie Portmanin esitys First Lady Jacqueline Kennedysta Pablo Larraín’sissa Jackie äskettäin ansaitsi hänelle parhaan näyttelijän Oscar-ehdokkuuden. Ja hyvällä syyllä. Siinä Portman tarjoaa vakuuttavan kuvan ikivanhan ensimmäisen naisen elämästä vilkkaissa päivissä heti miehensä, presidentti John F. Kennedyn murhan jälkeen..

Kudottu koko elokuva on Kennedyn kuuluisan Valkoisen talon kiertueen virkistys, joka ilmestyi Ystävänpäivällä vuonna 1962. “White Housein kiertue Mrs. John F. Kennedyn kanssa” isännöi CBS News -lehden kirjeenvaihtaja Charles Collingwood ja oli Amerikan ensimmäinen televisioitu kierros presidentin kotiin. Se oli myös yksi niistä monista hetkeistä, jotka humanisoivat rakastettua paria heidän oleskelunsa aikana Valkoisen talon pyhitettyihin saliin.

Jackie sisältää myös virheetöntä toistuvaa hetkeä kiertueelta (sekä alkuperäislähetyksen varsinaisia ​​leikkeitä), joissa herra Kennedy esitteli 2 miljoonan dollarin kunnostustöiden tulokset, jotka hän aloitti palauttaakseen historialliset esineet Valkoisessa talossa.

Alkuperäisessä mustavalkoisen kiertueen uuden lyhennetyn version mukana toimitetussa artikkelissa (alla), CBS kertoo, että rouva Kennedy näyttää Collingwoodin eri Valkoisen talon huoneita, mukaan lukien Diplomatic-vastaanottotila ja Blue Room. Punaisessa huoneessa hän näyttää erästä kahdesta alkuperäisestä valkoisen talon vaipasta, ja East Roomissa hän korostaa presidentti Franklin Rooseveltin suunnittelema piano.

Kiertueen lopussa First Lady on liittynyt kameraan miehensä, presidentti John F. Kennedyn, joka kiitti vaimonsa restaurointitoimia. “Kun meillä on nykyinen Grantin pöytä, Lincolnin sänky, Monroen kultainen setti, kaikki nämä tekevät näistä miehistä entistä elävämmän”, hän sanoi. “Uskon, että se tekee Valkoisesta talosta vahvemman panoraaman, meidän suuresta tarinasta.”