Näin voit estää koirasi auringonpolttamiselta

Pidämme paljon huolta aurinkovoidetta ja urheilupukuja, kun menemme ulos suojelemaan ihoa, mutta oletko koskaan miettinyt koirasi ihoa? Vaikka turkki tarjoaa pienen esteen luonnon elementteille, kaikki perheesi ovat alttiita auringonpolttamalleille – jopa pennut.

Aivan kuten ihmisillä, pitkäaikainen altistuminen auringolle voi olla haitallista koiran iholle. Ensimmäiset alueet, joihin vaikuttaa, ovat ne, joita ei ole kokonaan peitetty turkiksella – koirien korvien, nenän, vatsa ja kaikki ohuthiutaleet. Vaikka koirasi vatsa ei ole suoraan auringonpaisteessa (ellei hän haluaisi ottaa hyvää vatsa-up-nappaa takapihalla), auringon säteet voivat helposti heijastua kevyistä jalkakäytävistä tai vedestä. Karvatupun vatsa on hiukan ohuempi, joten tummia poltetaan todennäköisemmin. Missä tahansa, joka ei ole pigmentoitunut tai vaalea, tulee olemaan ensimmäinen vaikutusalue.

Vaikka voit käyttää lapsiturvallista aurinkosuojaa 30+ SPF: n näillä vaaravyöhykkeillä, Dr. Shane West at Vestavia Animal Clinic kertoo, että keskimääräinen koira ei tarvitse sitä; “he antavat sen naurun.” Koska se on etelää, ja meillä on joitakin kuumia päiviä, suojaamme lemmikkejäsi auringon aiheuttamilta vahingoilta pitämällä heidät pois lämpöä täynnä palavia auringon aikoja. Jos satut koirasi kesäisin tai sinulla on karvainen karva, tämä on erityisen tärkeää. “Suuri osa koiran ihosta ei ole pigmentoitunut, joten jos ajelet niitä ja altistat [ihon] suoraan auringonpaisteeseen, se tulee palamaan”, Dr. West sanoi. “Ja se voi edetä Squamous Cell -elinten karsinoomaa ja muita ikäviä asioita, välttää aurinkoa, en halua koiriani rantaan ja viettää päivän hänen kanssaan, se ei ole hyvä idea.”

Jos haluat viedä koirasi järvellä, Dr. West suosittelee myös aurinkolasit tai suojalasit. “Aivan kuten sinisilmäisillä ihmisillä ei ole paljon pigmenttiä verkkokalvossa, ja [heidän silmänsä] ovat herkempiä auringolle, mutta he oppivat: koirat ovat fiksuja, he tietävät pääsevän sävyyn, t istuvat siellä tuijottaen auringossa, he tietävät mitä tehdä. ” Kun hän ottaa neljä koiraansa järvelle, hän varmistaa, että veneessä on sävy ja että he ovat saaneet aurinkolasit. “Meillä on aina varjossa veneessä, he voivat mennä ulos ja uida tunnin ajan, mutta yritämme olla tee se aikaisin iltapäivällä, kun [aurinko] on pahin. “

Koirien pitäminen auringosta ei ole pelkästään välttämätöntä auringonpolttamien välttämisessä, vaan välttää myös lämpöhäiriöitä (pahentaa turkista) ja pitää paulat turvassa. Jos annat pennun keskellä päivää, varmista, että sinulla on runsaasti makeaa vettä ja varjoa, jos heistä tulee hieman liian lämmitetty.

Saatat myös olla kiinnostunut Best Cities for Walking Your Dog:

 

Jotkut koirarodut todennäköisemmin poltetaan kuin toiset, kevyempää ihoa ja hienompia hiuksia. Jos koirallasi on valkoisia laikkuja turkista, mahdollisuudet ovat myös alla olevan ihon kirkkaus; ne todennäköisemmin polttavat. Ole erityisen varovainen rotujen, kuten kiinan kiillotettujen (karvattomien), nyrkkeilijöiden, dalmationien, Whippetsin, Jack Russell terrierien, vinttikoirien, Weinaraners, Chihuahuas, American Staffordshire Terriers, English Pointers ja Beagles.

Miksi tämä on niin tärkeää? AAHA: n mukaan ihosyöpä on yksi tavallisimmista pennuista syövistä ja varotoimenpiteiden toteuttaminen voi varmistaa niiden terveyden ja turvallisuuden. “Näemme sen ympäri vuoden,” Dr. West sanoi, “mutta se tulee kroonisesta altistuksesta. Ei vain saada aurinko polttaa kerran tai kahdesti.” Jos koira on auringonpoltettu, huomaat, että iho on vaaleampia kuin normaali, ja se voi olla herkkä kosketukselle. Huonoja auringonpolttamia, saatat myös huomata hieman rakkuloita tai lievää kuumetta. Vaikka voit houkutella naamioituneiden poochin palovammoja kylmällä liinalla, varo varovaisuutta käyttämällä aloe veraa. Vaikka iho on rauhoittava, yhdiste on vaarallinen pennuille nieltynä. Ja jos näet ihon rakkuloita tai kuohkeita, kuivia laastareita – saatat haluta ottaa koiran eläinlääkäriin jonkin verran ammattimaista hoitoa varten.