Találkozzon Tennessee Grey Beard Adventurerével

A kor csak egy szám Dale Sanders számára. Kanyarodott a Mississippi folyón, Missouri állam mentén átmászott, és az Appalachian Trail-t túljutott, mivel 80 éves volt. A 83 éves korában, aki fiatalabb napjaiban a Underwater Breath Holding rekordot tartott, és a nemzeti és nemzetközi címeket vette fel a hajózás során, a kaland nem új. De ezekben a napokban a Grey Beard Adventurer – aki a becenevét részben hosszú, sós és borsos szakállának köszönheti – vitte kalandjait új korlátokba.

Közvetlenül a 80 évesth születésnapja, a Bartlett, Tennessee, rezidens kezelte a Mississippi folyót, amely a forrásból a tengerig 80 nap múlva haladt. Rekordot állított fel, amely a legidősebb személy lett a folyó teljes egészére, és 23 000 dollárt emelt a fiatalkori diabetes kutatása során.

NÉZ: A világ visszavonulása és meglátása: 6 dolog, amit meg kell tennie

A következő évben, 81-ben Sanders vette át a Missouri American Water MR340-et. Mindez az állóképességről és a gyorsaságról szól: A 340 mérföldes csapatmadár versenyen kevesebb mint 88 óra alatt kell befejeződnie, és 2016-ban csak a csapatok 2/3-a sikerült erre. Sanders lett a legidősebb ember, aki befejezte ezt a kihívást is. 

 

Legutóbb a Gray Beard Adventurer felkeltette az Appalachian Trail-ot, és 82 éves korában a legidősebb embert a Georgia-i Springer-hegységben, a Mount Katahdin-ban, Maine-ban.

 

“Az emberek azt kérdezik, hogy mit tartottak nekem, és ez a követőim bátorítása” – mondja Sanders sikere. “Az emberek, akik bátorítanak engem, és jó dolgokat mondanak nekem, és rám nézek, nem tudtam abbahagyni.”

 

Ebben az évben azonban Sanders egy jól megérdemelt szünetet tervez. Megmarad a Memphis-területének otthonában a feleségével, élvezi az idejét az unokáival, és motivációs beszédeket mond. A Grey Beard Adventurer azonban úgy gondolja, hogy 2019-re készen áll egy újabb limit-tesztelési kihívásra. “Azt gondolom, hogy valami nagyot teszek újra” – mondja.