VIZSGÁLAT: Kiderül, hogy a német csokoládé torta valójában Texasból, nem Németországból származik!

Nemzedékek óta az amerikaiak a német csokoládé tortájának gazdag, csokoládét ízletes ízlésével fogadják a német népet. De köszönöm a közelmúltban megjelent cikket A Dallas Morning News, most már tudjuk, hogy a dekadens torta valójában 100% Texan! Őrült, igaz?

A torta eredetének kutatása során a Reggeli hírek hogy a szeretett csokoládé-édességet egyáltalán nem hozták át a német bevándorlók. Épp ellenkezőleg, visszavezethető a német édes csokoládé tortának, mely 1957 júniusi tanulmányában futott.

Mrs. George Clay Délkelet-Dallas-ből küldte el a receptet, amely a Baker’s German Sweet Chocolate-t használja a papír Julie Benell Recept of the Day oszlopához. A “német” csokoládé receptjét Samuel German néven hívta, aki a csokoládét feltalálta a Baker’s Chocolate-ban.

A What’s Cooking America szerint Benell receptje olyan hit volt, hogy más újságok az egész országban felvetették, ami a Baker csokoládé értékesítésének növekedését okozta. Néhány ponton a Baker’s German Sweet Chocolate elkezdett kikerülni a receptekből, de a név elakadt – tehát a mix.

A német csoki-torta eredetét körülvevő zavart valóban elterjedt, sőt, Lyndon B. Johnson elnök 1963-ban Ludwig Erhard német kancellárral ellátta ebédjében a Johnson City-i tanyát. Most több mint 60 évvel később nem lehetett boldogabb, ha a pontokat Texas-nak kedveznék.

Arra törekszem, hogy felszedd az egyiket? Nézze meg a mama német csoki torta receptjét.