Božićne svjetiljke šećerne kolačiće

Ako volite dobar Božić kolačić, ove svečane kolačiće apsolutno će osvijetliti vašu blagdansku sezonu. Debeli kekse od šećera (najbolja vrsta!) Napunjene su bijelim kraljevskim glazurama, a zatim ukrašene slatkim žicama čokoladnih bombona. Popunit ćete ukrasne kolačiće, kutije i staklenke s tim božićnim trikovima kao divno pokloni za prijatelje, obitelj i milostinje tijekom blagdana. Ove prilično malo ugriza čak bi vas moglo nadahnuti domaćin svoj božićni kolačić zamjene. Završit ćeš s nizom divljih različitih, jednako ukusnih (prstiju prekriženih) kolačića u vašem Santa jaru.

Na Christmastime, naravno, možete napraviti a showstopping bijele kolače ili svilenkaste sitnice, ali to su kolačići za koje se svi mole. Jednostavno volimo dodir sretne i kreativne DIY žice svjetla koje daju ove ukusne kolačiće, a mi mislimo da će to biti hit sa svojom publikom ove sezone. Ako biste željeli prebaciti mini čokoladne bombone na kolačiće, pokušajte zamijeniti sjemenke suncokreta koje su prekrivene čokoladom kao žarulje. Njihov ovalni oblik i niz boja čine savršeni naglasak na vašem cvijetu svjetla.

 

Božićne svjetiljke šećerne kolačiće

Sastojci
1 šalica maslaca, omekšana
1 ½ šalice šećera
2 velika jaja
1 ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
4 šalice višenamjenskog brašna
1 ½ žličice praha za pecivo
½ žličice soli
1 (32 unca) paket šećera u prahu (oko 7 ½ šalice)
4 čajne žličice u obliku praha
10 do 12 tbsp. Topla voda
Glatka glazura od kolača
Mini M & M ili Candy-Coated Sunflower Seeds

priprema

  1. Postijte maslac na srednjoj brzini s električnom mješalicom dok kremast; postupno dodajte šećer, dobro udarajući. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije; tuku se dok se ne miješa.
  2. Kombinirajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte mješavinu maslaca, udarajući pri maloj brzini dok se ne miješa. Oblikujte tijesto u kuglice od 2 inča i razmaknite 1 inć na nehrđajućim pločama za pečenje. Lagano poravnajte kugle s dnom od stakla umočenog u šećer.
  3. Pecite na 325 ° 10 do 12 minuta ili dok ne postane zlatno (ne smeđi). Prijelaz na žičane police se potpuno ohladi.
  4. Beat šećer u prahu, prašak žalfica i 10 žlica. toplu vodu pri velikoj brzini s mješalicom za električno postolje u teškoj opremi, koristeći pričvrsnu šipku, 5 minuta ili dok ne postane sjajna. Umiješajte do 2 žlice. više tople vode, 1 tsp. istodobno, sve dok smjesa ne dostigne željenu konzistenciju.
  5. Prijenos zaleđivanja na vrećicu s cijevima s tankim okruglim vrhom. Cijev tanku rubu oko ruba kolačića. Ispunite središte kolačića s ravnim slojem glazura. Za glatku površinu, vrtlog drvenog pokosa kružno kružite oko cijelog bazena zaleđivanja, počevši od rubova i kretanjem prema sredini. Ostavite da se glazura potpuno osuši.
  6. Korištenje crne glazure i tankog okruglog cjevastog vrha cijevi uzduž svakog kolačića stvarajući petlje i krivulje kako bi oponašali zapetljane svjetla za odmor. Ukrasite s mini-bombonima.