Evo zašto Tater Tots su južna blaga

 

F. Nephi i Golden Grigg imali su zamrznutu tvrtku za krumpire u Oregonu, ali je Tater Tots posjetio na jug kako bi postala kulinarska legenda.

osoba koja jede uze duboki ronjenje u povijest zamrznutog krumpira i ispada da je sve započelo u podrumu hotela Fontainebleau u Miamiju na Konvenciji Nacionalnog krumpira iz 1954. godine.

Ukusna zlatna poslastica bila je izum braće Grigg. U Sredinom četrdesetih, obitelji su upravo otkrile čuda smrznute večere. Prema osoba koja jede, od 1945. do 1946. godine, Amerikanci su kupili 800 milijuna funti smrznute hrane, a braća Grigg htjela su djelovati. Braća Grigg su poljoprivrednici s vizijom i htjeli su na akciju. Osnovali su tvrtku Ore-Ida i kupili pogon za zamrzavanje bljeskalice u sjeveroistočnom Oregonu, gdje oni brzo stisnula tržište zamrznutog kukuruza. Međutim, znali su da je pravi novac bio u smrznutim krumpirićima. Postoji samo jedan problem: oni nisu znali kako ih napraviti bez gubitka onog krumpira koliko su koristili. Dok su krave koje su živjele u blizini biljke bile dobro hranjene na krumpirovim bilješkama, braća Grigg mrzila su gubiti teško zarađene krumpire.

Tada su Griggs imali moždani udar – uzeli su ostatke krumpira iz njihovog francuskog prženja, pili su ih, oblikovali u male dragulje, pržili ih u ulju, a onda ih zamrzni. Prema osoba koja jede, koji je pročitao Nefi Griggsovu pisanu povijest Tater Tots-a, ime je došlo od prodavača koji je “putovao na tržišta igrajući ukele i pokazao naš proizvod”. Dok je ime prodavača izgubljeno s vremenom, njegova ostavština živi u proizvodu koji je imenovao : Tater Tots.

Nakon što su zaštitili ime za svoje nove krumpirove dragulje, braća Grigg trebala su uvjeriti kupce da isprobaju svoj novi proizvod. Tada su odlučili krenuti na jug do godišnjeg okupljanja ljubitelja krumpira. Nefi Grigg pakirao je 15 kilograma Tater Totsa u svoju prtljagu i krenuo prema Miamiu i novom Fontainebleau Hotelu. Nakon što je ondje, podmićivao je kuharski šef kuhinje da baci šalicu Tater Tots i poslužuje ih sudionicima Nacionalna konvencija krumpira za uzorkovanje. “Sve su to bile brže nego što je mrtva mačka mogla odjenuti rep”, napisao je Nefi Grigg osoba koja jede. Braća su nakon Konvencije prodala svoju prvu skupinu zlatnih krumpira, a rođena je i legenda o Tater Tots.

Sada Amerikanci konzumiraju preko 70 milijuna funti od Tots godišnje i zahvaljujući receptima kao što su Tater Tot Doručak Ispeći, Chili-Cheese Potato-Tot taverna, i Tater Nachos, pretpostavljamo da se mnogi od tih tota jedu na jugu. Ovih dana, Tater Tots ponovno su trendi, popping up u barovima i restoranima diljem Južne – i mi smo više nego sretni da se upuštati.