Mary Berry’s Genius tip za kremene kolače – bez mrvica

Ako ste strastveni pekar, znate da čak i najiskusniji domaći kuhari mogu boriti s kolačima od glazura. Nakon što ste proveli vrijeme pažnje i brige o miješanju, pripremi i pečenju kolača, korak zaleđivanja je mjesto na kojemu sve može poći po zlu. Bez obzira na glatku površinu i ruku, mrvice – pesky komadići kolača koji se odvajaju od slojeva i miješaju u glazuru, stvaraju bumps i grudice i razočaranje – mogu uništiti cijelo iskustvo. Srećom, Mary Berry, naš omiljeni entuzijast britanskog kolača i bivši sudac televizijske emisije Veliki britanski ispeći, ima strategiju zacrnavanja genija koja će te mrvice brinuti o prošlosti.

Tehnika glaziranja Mary Berry nema nikakve veze s promjenom vrsta glazura ili kolača koju koristite. Umjesto toga, to zahtijeva neočekivano zamrzavanje sastojaka – koje četkate preko površine kolača kao prepreke između kolača i glazura. Ovaj dodatni sloj, osim što je ukusan, slatki i okusno složen dodir, omogućuje da glazura glatko klizi glatko preko površine džemova, čime se brisanje problema smeđeg kolača. Mary Berry podijelila je ovaj slojeviti savjet s BBC Good Food zajedno s još 9 drugih testiranih strategija za pečenje (sve ćemo proučavati i dodavati u našu kuhinju tehnike). 

Ako napravite svoj jam, imat ćete dosta ideja i okusnih opcija za koje možete izabrati, ali uvjereni smo da će maline, marelice, grožđe, breskve i kupus biti lijep dodati dekadentnim kolačima. Ako želite napraviti svoj vlastiti, provjerite naše go-to jam recipes. Za one koji bi radije kupili staklenku, zaokružili smo naše omiljene zalihe breskve kupljene u trgovini, od kojih bi bilo lijepo.

Kada prihvatite ovu strategiju, vaši će kolači biti slađi nego ikad, a glazura vašeg kolača će biti glatka što može biti – što zvuči kao Veliki britanski ispeći kolač prvaka ako smo ikada čuli za jednu. Ako tražite recept sa kojim biste pokušali isprobati ovu tehniku ​​glaziranja, predlažemo pregledavanje naših najboljih kolača od kolača od čokolade i omiljenih kolača za odmor za deserte koji će savršeno nadopuniti dodirom džemova.

WATCH: Lane Cake

Biste li razmislili o dodavanju sloja džemera na svoje kolače prije nego ih zalijepiti? Javite nam ako to pokušate!