Osnove piva

jaBio je tvrd posao, ali je netko trebao to učiniti. Uostalom, okus više od 40 piva nije mali zadatak. No, u čast svih naših pivo braće vani, odlučili smo ga sisati i žrtvovati stol raditi za popodne u baru. Za istraživanje. Pročitajte dalje o rezultatima našeg degustacije i pogledajte što nas je okružilo i što nam je dosadilo. Možete nam se kasnije zahvaliti.

Bilješke o degustiranju
Naš prvi cilj bio je odabrati pravilno mjesto degustacije, koje bi potaknulo naše nepce i izbacilo nas iz ureda. Tako smo našli savršeni bar, pripremili se i željno uzorkovani pilići iz cijele zemlje. Nalazili smo se u nekim prosječnim prolazima, pa tako i stoutima, pa čak i nekolicini nametljivih nosača. Imali smo jedan vratar koji je okusio poput ‘lošeg kašlja sirupa’, indijska blijeda ale koja je opisana kao ‘mirisna, poput ustajale dinje,’ i jedan hefeweizen koji je podsjetio na jedan probir “dimog sira”. Ali imali smo i neke fantastične pivnice. Među našim favoritima bili su Acme California Pale Ale: ‘svjetlo, svjež, apliciran,’ i Harpoonov NLO Hefeweizen: “čist i glatki”. Također smo stvarno voljeli Stout stijene hrastovine u Old Dominionu. Jedan kurac je primijetio, “Ovo pravilo. Jedini način na koji bi ovo pivo moglo biti bolje bilo je ako budem ispod slavine.”

Došli smo u degustaciju s različitim stilom, ali smo ostavili veliku zahvalnost za sve vrste koje smo pokušali. Vani su sjajne pive, od prozirnih pjega s pukom šapatom nijanse, kako bi zalupila sjenu krovnog kata. Nemojte se bojati da izađete van bokova. Kliknite ovdje za informacije o turizmu pivovare. Živjeli.

Skupina palama koje vole pivo okupila se u The Open Door Café u Birminghamu, Alabama, za degustaciju piva. Mnogo hvala vlasniku Terrillu Brazeltonu da nam dopušta da održimo naš “sastanak” u baru.

Bilo je vrijedno truda
Bit ćete zaprepašteni prema tome kako svježe pivo iz kuhara kuhaju okus. Tražite brewpub u vašem području i planirate putovanje. Prijatelj i ja odlučili smo (na ćud) voziti 1,500 milja, kružnim putem, u pivovaru Old Dominion u Ashburnu, u Virginiji, za nekoliko pinkija i završili smo na obilasku objekta. Ne mogu doći u Virginiju? Pokušajte tvrtku New Belgium Brewing Company u Fort Collins, Colorado (dom Fat Tire); tvrtka Kalamazoo Brewing u Galesburgu, Michigan (Oberon); ili bilo koji od stotina mikrobreweries u radu danas. Ako imate vremena i satelitski radio? pivo od ove veličine dobro vrijedi truda. Da biste pronašli brewpub u blizini, pogledajte www.beertravelers.com. Zatim nazovite svog cabbiea.
 

Ovaj je članak iz našeg 2005 Dnevni vikend posebni izdanje,