Ovaj desert od breskve je jednostavan kao pita

Ako vas je ljeto putovalo na plažu kroz Alabama i dolje do Interstate 65, šanse su da ste prošli divovsku toranj breskve u Clantonu – oko pola puta između Birminghama i Montgomeryja. Izgrađena 1992. godine, visoka kamena-voćna replika stoji na visini od 120 metara i ima oko 500.000 galona vode za lokalni vodeni sustav. Bez obzira na njegovu svjetovnu funkciju, uzbudljiva stvar koju toranj radi je dobrodošla narod u glavnom gradu breskve Alabame. Unatoč činjenici da možda neće izgledati mnogo od međudržavne razmjene, breskve su veliki posao u okrugu Chilton. Bilo da se uputite na tržište Farbin Farms da biste uhvatili košaru svoje omiljene sorte breskve ili preskočili u Peach Park da biste se ohladili nekim od njihovih nagrađivanog sladoleda breskve, ako je to breskva, to je dobio u Clantonu. Za nas, to je mora-stop u ljeto. Kao dijete, sjećam se skretanja da bih uhvatio sve vrste svježeg voća i povrća na Durbinovom, a ja sam osobito veliki obožavatelj prženih breskve u Peach Parku.

Jedna od mojih najdražih stvari koje trebam učiniti kad dođem kući sa tim svježim breskvama Chilton County je naravno da napravimo sladoled breskve. Ali ja također volim pretvoriti nekoliko u ovaj nevjerojatno ukusna Peach Chess Pie. Ima sve okus breskve krojač u decadently slatka kravljeg pita.

WATCH: Kako napraviti klasičnu šah pita

Sada, prema mojem znanju, nitko nije sasvim siguran zašto ovu ljepoticu kvasca naziva šahovska pita, ali teorije obiluju. Odakle su pohranjeni (u prsima) kako bismo južnjaci mogli reći “to je jus ‘pie”, mnogi ljudi imaju svoje pretpostavke. Jednostavno znam da sam ja veliki obožavatelj toga i njegovih rođaka, octa i mlaćenica. Jedna stvar koja se čini dosljednom jest da šah pita gotovo uvijek sadrži malu količinu kukuruza ili brašna. Bez obzira na to što je u njemu, samo znam da je ova verzija ukusna!

Kliknite ovdje za recept Stacey Little’s Peach Chess Pie

Blogger i Wall Street Journal najprodavaniji autori Stacey Little se zalaže za povratak na stol za večeru. Njegovi brzi i lagani recepti pomažu zauzetim obiteljima kuhanje na stolu bez puno gnjavaže ili trošenja. Southern Living Magazin je u više navrata Stacey nazvao vrhunskim blogerom i omiljenim južnim blogerom. Na njemu se pojavio Današnji show i Fox i prijatelji i posudio svoje talente nacionalnim brandovima kao što su Betty Crocker, White Lily, Martha White, Kraft, Queen Latifah i Reese Witherspoon – samo da spomenemo nekoliko. Danas njegovi jednostavni, ukusni recepti i iskrene priče donose desetke milijuna na svoj blog, SouthernBite.com, budući da ju je stvorio 2008. godine. Stacey’s cookbook, Južnjački mamac Kuharica, dostupan je u trgovcima knjigama diljem zemlje i na mreži. Staceyjevi duboki južni korijeni čvrsto ga posadaju u središnju Alabamu gdje živi sa suprugom, malim dječakom, s dva psa i sa svojom zbirkom spremišta od lijevanog željeza.