Ovi čokoladni kolačići imaju tajni sastojak pada

Slatki krumpir jednako je dio moje prehrambene baštine poput keksa. Veliki obrok u kući svoje bake često uključivao pekar (jelo za pečenje) slatkih tatara. Pored pečenja, slatki krumpir se pojavio kao pite, kasete i kandirano voće. Očigledno je, prema mojoj baki i njezinim suvremenicima, konvencionalna mudrost diktirala da konzervirani slatki krumpiri, koji se obično prodaju kao jamsavi, bili su različiti od svježeg slatkog krumpira, jer nikad nisam znao o tome tko je napravio šećernu jamu ništa osim konzerviranog slatkog krumpira.

Južnjaci su znali i voljeli slatki krumpir mnogo prije nego što su ostali u zemlji uhvaćeni. Smatrali smo se trendy danas, odrasli smo ih jesti u našoj bakinoj i majčinoj kuhinji mnogo prije nego što su bili uobičajena cijena na restoranskim jelovnicima. Oni su bili smatrani prijenosnom hranom jer se neprevučeni pečeni krumpir može održavati na sobnoj temperaturi tijekom jednog dana. Majka je podsjetila da je u školskoj kutiji za ručak često pronašla slatki krumpir.

Slatki krumpir je moja sklonost nad bijelim krumpirom. Oni su prehrambene snage i to svakako utječe na moju odluku. Međutim, glavni razlog zašto ih volim je zato što oni imaju ispravan okus. Uživaš ih pečenim i bez dodavanja maslaca, šećera, meda, cimeta ili drugih prerađevina. Sada, samo zato što sam ja limenka uživajte u njima jesti na taj način ne znači da im ne volim jesti i druge načine, previše.

Razgovarajmo o ovim čokoladnim čokoladnim kolačićima. U ovom receptu, slatki krumpir i topli začini, poput cimeta, đumbira i muškatnog oraščića, susreću se sa čokoladnim čipovima. Kao da to nije dovoljno, sve to duše zadovoljavajuće duše nalazi se u prikladnom obliku kolačića. Bacite neke u svoj lunchbox i idite. Kušajte nekoliko poslijepodneva s čajem. Pošaljite grupu nekome koga voliš, koji je udaljen od vas.

Ovi kolačići su ljubitelji mnoštva. Čak i samopozicionirani skeptici slatkog krumpira, poput mog supruga, ne mogu dobiti dovoljno tih kolačića. I oni lijepo zamrzavaju. Imam šaržu u zamrzivaču koje ću podnijeti svojim unucima kad ih vidimo za nekoliko tjedana.

WATCH: kolačići sa sendvičima crvenog baršuna

Ne odbacujem ove kolačiće kao ključ za sreću. Ali, kažem vam, nikada nisam bio tužan kad ih imam u kući. Možete izvući svoje zaključke.

Kliknite ovdje za Jackie Garvinov recept za kolačiće sa čokoladnim krumpirom slatkog krumpira

Jackie Garvin je Alabama rođen i podignut, nagrađivani autor i kuhar. Autorica je popularnog bloga Južne hrane, “Syrup and Biscuits” i dva južnokorejska kuharica: Keksi i Ljubav slatkog krumpira. Trenutno živi na Floridi sa svojim mužem i Basset Houndom, oboje su dobro hranjeni.