WATCH: 6 Jednostavne zimske obrtničke ideje

Kad djeca dođu kući iz škole, ali previše je hladno da se igraju vani, mogu početi zaluditi se. Ove jednostavne zimske zanate za djecu savršen su način provesti dan zajedno.

WC Tube Bird Feeder

Ako imate vrlo malu djecu, poželjet ćete se držati nečega jednostavnog i praktičnijeg. Ovaj domaći pomagalo za ptice jedan je od najboljih zimskih zaljubljenika – nije previše složen i vjerojatno ćete već imati sve zalihe kod kuće. Sve što trebate je kartonska toaletna cijev (ili polovica sječiva papirnatih ručnika), maslac od kikirikija, nož, ptice, vrpce i škare. Prosijite maslac od kikirikija na kartonsku cjevčicu, stavite je u kutiju s pticama i navucite vrpcu kroz valjak i vezajte ga zajedno kako biste vezali stablo, gdje djeca mogu gledati ptice koje dolaze jesti.

Led ogrlice

Uz ove zabavne, upečatljive ledne ukrase, zaista ćete biti uzbuđeni zbog tempa ispod smrzavanja. Počnite popunjavanjem plitke posude s vodom i djelomično uranjati komad žice – onaj koji je dovoljno dugo da se veže na granu stabla. Prikupite ostatke stabla, bobice i bobice, ostavljajte ih i stavite ih u vodu. Dopustite djeci da se igraju krećući ih oko njih i stvarajući različite aranžmane. Stavite ih preko noći na zamrzavanje, a ujutro ih objesite s drveta van.

Čarape s pletenim šalovima

Finger pletenje je velika, niska održavanje aktivnosti koja će zauzimati djecu za nekoliko sati, a nema igala potrebno. Nabavite hrpu krupne pređe – chunkier to bolje. Za pleteni šal, trebat će vam tri boje. Kupi dovoljno za izradu užeta s tri prsta svake iste dužine. Imajte na umu da bi one trebale biti oko 1 1/3 veće od željene završene duljine. Spojite tri završene niti zajedno s čvorom i pletenicom. Spojite još jedan čvor na kraju pletenice kako biste držali stil zajedno, oborite krajeve, a vaša djeca ih mogu nositi u školu sljedećeg dana.

WATCH: Kako napraviti šalove za darove

Pingvin za jajašce

Umjesto da bacate svoje kutije jaja ove zime, spremite ih da napravite pingvine za jaje. Sve što vam treba je crna i bijela boja, narančasta i bijela papir, ljepljive googly oči i ljepilo. Počnite tako da vaša djeca boje svako od kontejnera za jaje u crnoj boji. Nakon što se osuši, lijepi bijeli trbuh (koristeći bijeli papir) na malu čekić koja izlazi iz kutije jaja; alternativno, djeca boje ovaj dio bijele – po mogućnosti prije nego što se primjenjuju crne boje. Koristite narančasti papir kako biste izrezali kljun trokuta i zaobljene noge. Zalijepite ove i oči.

Zimsko poliranje mjehurića

Imate li ostatak mjehurića zamotan od kupnje odmora? Koristite ga za zimsku zemlju čarima s ovim nevjerojatno jednostavnim zimskim zanatima. Da bi zimski mjehurić obložio stabla, započnite s listom plavog papira i crnom bojom. Neka vaše dijete koristi crnu boju drveta na papiru. Zatim obrišite kaput bijele boje preko mjehurića. Pečat stabala obojanim obloženim mjehurićima na snježnoj sceni.

Snježna borovnica

Volimo ideju korištenja borovih čunjeva iz dvorišta kako bi se ova divna snježna sova. Počnite razdvajati šaku pamučnih kuglica i puniti ih u utore bora. Radite svoj put, pazeći da dodate dovoljno pamuka da biste stvorili pahuljasto, pernate teksture. Upotrijebite drugačije osjećaje kako bi ostale značajke sova bile: par krila, mali ovalni za glavu, nešto manji ovalni ili srce za lice i mali narančasti kljun. Ljepite ih i dodajte googly oči. Ovo je jedan od naših omiljenih zimskih zanata za djecu.