WATCH: Zašto bi željeli Chick-fil-A vratiti Cole Slaw

Prošlo je 22 mjeseci i prebrojavalo se otkad smo imali posljednji zagriz Cole Slaw iz Chick-fil-A. 

Da, računamo.

Brojao je jer je Cole Slaw – čista, kugla u obliku kupusa u mat-crnoj plastičnoj posudi – pratila toliko mnogo naših omiljenih predjela Chick-fil-A. Taj kolač nikada nije uspio ponuditi kremast, hrskav zing svaki put kad smo sjeli na pileći sendvič obrok. Ponekad smo s njom na vrhu naših sendviča. Bilo je to odstupanje od mnogobrojnih i uvijek rešetkanih kolača od šlagova, kao i oft-promocije salate od mrkve i grožđice. I da, iako ostaje dovoljno ukusnih strana za odabir na jelovniku, u očima tolikih, Cole Slaw je oduvijek bio neočekivani izbor, i doista, jedini izbor.

No, 31. prosinca 2015. sve se promijenilo. Tog je dana Chick-fil-A najavio da će ukloniti Cole Slaw iz izbornika. Nismo znali što bi učinili sa sobom. Naša povjerljiva strana, ona koja nas je uvijek podsjećala na našu baka sladoledu slabu, bi zauvijek nestala.

Tako smo se žurili na naše lokalne Chick-fil-A franšize. Sjedili smo sa šalicom (ili dva) i razmišljali o dobrim vremenima. Za one dane kad bi jedeći vafli jednostavno ne bi, uvijek smo imali stranu Cole Slaw. Bio je dosljedan. Bilo je nostalgično. Zahvalili smo, i da, voljeli smo to.

Voljeli smo to već desetljećima otkad je osnivač S. Truett Cathy stavio na jelovnik 1946. godine.

Ali to nije bilo. Dana 18. siječnja 2016., Cole Slaw nestao je iz Chick-fil-A izbornika diljem zemlje. Sada, kad krenemo prema blagajni, pogledamo na svjetlucav izbornik i pretražimo tu poznatu prilogu, to nije tamo.

To, međutim, nije ometalo naše nastojanje da ga opet kuša. S vremena na vrijeme još uvijek dobivamo Chuck-fil-A Cole Slaw žudnje – to je neizbježno – pa smo počeli tražiti načine kako bi opet mogli uživati. I pronašli smo dvije, koje ćemo podijeliti s vama u slučaju da dobijete Chick-fil-A Cole Slaw cravings previše.

Rješenje # 1: Putovanje po cesti

Tehnički, Cole Slaw nije nestao svi Chick-fil-A izbornici. Još uvijek ga možete pronaći na 13 restorana u Dwarf Houseu u Atlanti, Chick-fil-A eateries po uzoru na izvornu ustanovu koju je započeo S. Truett Cathy u 1940-ima.

Rješenje # 2: Recept

U slučaju da ne možete napraviti putovanje u Atlantu, Chick-fil-A je objavio recept kako bismo svi mogli napraviti svoj omiljeni Cole Slaw kod kuće. Sa samo sedam sastojaka, možete ponovo stvoriti tu nostalgičnu mješavinu za uživanje u vlastitom domu, 24/7. Ovdje možete pronaći recept i skinuti receptnu karticu.

Vaša kuhinja samo je prosila da zamotate šaržu. Pokušajte s receptom i javite nam je li to dobro kao i stvari iz izbornika.