Zajednica Kuharica u mjesecu: Carolina Kuhanje

Carlye Jane Dougherty vlasnica je knjige Heirloom Bookshop, koja prodaje Charleston, SC, rijetke i vintage kuharice. Svaki mjesec Carlye istražuje omiljene kuharice Southern Community Cookbooka naših čitatelja.

 

2285401_commu13384-e1396458695322.jpg
Fotografija Hector Sancheza

Dobivanje komplimenta je jedna stvar, ali davanje južne dame da bi se dobilo veliki kompliment je sasvim drugačija stvar.

S obzirom na to, možete zamisliti intriga u Južnom životu kad smo došli preko Becky Lucka podneska za April Cookbook zajednice i komplimenta koju je platila Carolina Kuhanje: “Da sam mogao imati samo jednu kuharicu u mojoj kuhinji, bit će teško pritisnuti da ne zadržim Carolina Kuhanje.”

To su jake riječi hvale za kuharicu u južnoj kuhinji, a posebno jaka kada dolaze iz kuhinje s zbirkom kuharica od preko 150 knjiga! Dovoljno je reći, bili smo uzbuđeni saznati što je učinilo da je Carolina Cooking tako posebno.

Kao što je istaknuo Becky, Carolina Kuhanje je “go-to za normalne recepte hrane”. Možemo potvrditi da je ova kuharica puna samo takvih recepata. Sedam zlatnih kolača, Pickled Okra i Chicken Divine ime je samo nekoliko klasično ukusnih jela koja se nalaze u ovoj knjizi, koja je početkom 1990-ih objavljena od strane telefonskih pionira Amerike (Bell South).

Žene iz cijele Sjeverne Karoline dostavile su svoje najbolje recepte kako bi sastavile ovaj dragulj zajedničke kuharice. Međutim, i recepte su korak dalje i pozivaju nas u njihove kuhinje dijeljenjem savjeta i savjeta kućanstva na dnu određenih stranica koje “pozivaju” šarmantnom malom ikonom telefona.

 

2285402_commu1903-e1396458752743.jpg
Fotografija Chris Ellenbogena

Na primjer, stranica 483 sadrži dvije verzije japanskog voćnog pita, a stranica završava sa savjetom za “poziv”: “Za dodavanje raznolikosti u tijesto, dodajte ½ šalice sitno sjeckani orasi, dodajte ½ na 1 šalicu odrezane sireve ili zamjensku naranču sok za vodu i dodajte ribani narančasti slatkovodni okus. “

Ovi mali savjeti i trikovi upravo su vrsta znanja usvojena verbalno u privatnim kuhinjama od majke do kćeri koja čine određenu obiteljovu japansku voćnu tortu omiljenu u loncu zajednice.

Pogledajte naš April issue za recepte poput Kvasac i kolač Quiche  od kuhinje u Cookingu.

Koji su neki od vaših omiljenih recepata i savjeta iz kuharica tijekom godina? Pošaljite svoje prijedloge [email protected] da dobijemo priliku da budemo naša sljedeća zajednička kuharica zajednice.