Ako ste gledali Dimnjačar vrhova 2 vatra na televiziji ili na mreži, iznenadit će vas centar Gatlinburg, koji izgleda. , , točno isto. Većina svega u centru grada – od restorana i hotela do popularnih atrakcija – radi punom parom, zahvaljujući nekim herojskim vatrogascima. Najveća šteta dogodila se unutar Nacionalnog parka Velike Smoky Mountains i u stambenim područjima – od kojih će neke trebati godine da se oporave – ali glavni bok Parkway je zujanje kad smo bili tamo u veljači.

Gatlinburg Sky Lift je zatvoren zbog požara, ali vlasnici namjeravaju ponovo otvoriti. I još staze u parku su zatvorene. No, iako je požar oštećen na 17.000 hektara, ovaj park obuhvaća nešto više od 520.000 jutara u Tennesseeju i Sjevernoj Karolini i ostaje najpopularniji nacionalni park u Americi.

Posjetite Gatlinburg i vidjet ćete mnogo poznatih znamenitosti, kao što su obitelji koje su se kretale od Ripleyjevog akvarija dimljenja do palačinke u skladištu u Ober Gatlinburg’s Aerial Tramway. Vi i vaš med još uvijek možete odjenuti kao kauboj i vlasnik salona kako bi napravili vašu sliku.

Nove atrakcije također dolaze. Čak se i Parrot Heads kreće prema planinama, s novim Margaritaville Resortom planiranim za 2018. Tako se uskoro ustajte i pokazujte Smokiesu neku ljubav.

Nikada nije bilo? Evo što trebate znati.

Mještani

Dok više od 11 milijuna ljudi posjećuje Nacionalni park Velika planina Smoky Mountains godišnje, Gatlinburg, tj. “Gateway to Smoky Mountains”, ima manje od 5.000 stanovnika. A oni su prijateljski puno.

Grad Vibe

Susret s pitomim impresivnim njemačkim selu Tennessee granični grad sastaje se s P.T. Barnum. Gatlinburg ima za cilj: (1) zadržati zabavu i (2) slaviti one veličanstvene planine svake minute svakog dana.

Novo na turističkoj sceni

Skijalište Ober Gatlinburg (koji je otvoren u kolovozu 2015.) omogućuje kontrolu pauze jer gravitacija šalje svoj auto na autocestu koji se zumira niz planinu.

Dolazi uskoro

Planirano za otvaranje 2017. godine, otvoreni pustolovni prostor 72 hektara Anakeesta uključivat će trkaći zipline, planinski sloj, šetnju sa stabla, panoramski pogled, igralište i, naravno, mogućnosti kupovine.

Snoozin’

Gatlinburg je dodao dva nova lanca hotela u 2016. godini, a 2017. dodaje još dva. Zatim tu je spomenuta Margaritaville.

Sippin’

U gradu djeluju brojne vinarije i destilerije, nudeći ture, degustacije i maloprodaje. Sugarlands Distilling Co. je nazvao svoje mjesečeve degustacije “Sippin ‘Post”.

Zašto bismo se kretali

“Ovdje sam živio 20 godina i ne biste me mogli odvesti”, kaže Jeff Schoenfield, vlasnik i posrednik All Pro, Realtors, Inc., u Gatlinburgu. Četiri glavna crta, kaže on, prekrasan su nacionalni park u vašem dvorištu; četiri blage, ali različite, godišnja doba; niska stopa kriminala; i velike škole, javne i privatne.

Gdje je susjedstvo moje snijega?

“U gradu ima lijepa zajednica – skupština holstonskog okupljanja – koju je izvorno razvila Ujedinjena metodistička crkva kao mirovinska zajednica za pastore”, kaže Schoenfield. “Možete prošetati Parkwayom i nikada ga naći ako ne znate gdje da izgledaju. Ima sve od 200.000 domova do 2.000 milijuna domova. “

Dvije druge zajednice koje preporučuje su Skrivena brda i Cobbly Knob, “prekrasna zajednica s fantastičnim pogledima na nacionalni park”.

Što će koštati?

“Razmislite o nama na isti način na koji biste se uputili na grad na plaži”, savjetuje Schoenfield. “Na plaži ste zainteresirani za blizinu vode i vaš osobni pogled na to. Ovdje, naša plaža je Nacionalni park Veliki Smoky Mountains. Sve je u blizini blizine parka i vašeg pogleda na planine. Na primjer, ako vaša kuća ima pogled na planinu LeConte, najvišu točku u Smokiesu, koja će voziti cijenu. “

Koje bi se pitanja trebala pitati?

“Bilo da kupujete ili unajmljujete, uvijek pitajte je li imovina koju razmišljate nalazi u ili u blizini zone sagorijevanja”, Schoenfield preporučuje.

“Dok sve što volite raditi u Gatlinburgu je spremno i čekanje”, objasnio je, “neka stambena područja, uključujući kuće za iznajmljivanje, bila su vrlo teška. Chalet Village, osobito North Chalet Village, izgubio je stotine domova”.

Poanta

Prijeđite unaprijed kako biste mogli iskoristiti svoju planinsku avanturu – bilo da je trajna ili privremena.