A kínai trombitasugár: a nyáron gyorsan növő szőlő

énA türelem nem az erényed, a kínai trombitás kúszót kell telepíteni (Campsis grandiflora). Garantált, hogy árnyékot biztosítson egy szezonban, ez a gyorsan növő szőlő kiválóan alkalmas azok számára, akik szeretnék tegnap kezdődött. Plusz, virágai vonzzák a kolibriákat.

Eager to Please
Kemény és hőálló, a kínai trombitasugár nem olyan erős, mint a natív rokona, a trombiták (C. radicans). A természetben fenntartottabb természet, a jobb kerti vendég, nagy trombita alakú virágok narancssárga, vörös és barack árnyalatokkal egészen ősszel. Ideális körülmények között kb. 30 láb hosszú lesz – tökéletesen alkalmas egy kerítés fedésére, vagy lágyabbá téve az éles keretet.

Szociális hegymászó
E szőlőlevél minden levele kisebb, közepes-zöld, fényes szórólapokból áll. Együtt durva textúrájuk van, és ez a szőlő kiválóan alkalmas a vetítésre. Bár a kínai trombita-kúszó emelkedik a légi gyökerűek segítségével, kevésbé bőséges és agresszív, mint a közös unokatestvéreiké. A legjobb eredmény elérése érdekében nyújtson további támogatást, ha a szőlőt egy húzózsinórral, zsineggel vagy bevont vezetékekkel köti össze.

Vágjon és gyere vissza
Azok számára, akik szeretik a prúzást, ez a szőlő nagyon megbocsátó, és még akkor is virágzik, amikor jó visszavágást kapott. Az új száron megjelenő virágok méretének szabályozására és a virágok ösztönzésére kora tavasszal keményen vágnak. Viseljen hosszú ujjú kesztyűt és kesztyűt, mert a növény virágai és levelei irritálhatják a bőrt. Az alkalmi nyári díszek rendben vannak, de kevésbé valószínű, hogy megismétlik a virágzás, mint a közönséges trombiták. A lúgos és savas talajban, száraz és nedves körülmények között a szőlő csak egy kis napot igényel. Ha több növény lenne könnyű növekedni, sok kerti író munkából lenne.

Kínai trombitasugár
Ránézésre
Méret: 30 lábig nő
Fény: teljes napfény a részleges árnyékoláshoz
Talaj: bármilyen
Víz: mérsékelt vagy szabályos, elviseli az aszályt
Hatótávolság: Felső, Középső, Alsó és Tengerparti Délre
Kísérlet kiválasztása: “Jó nyugalom”
Forrás: Vásárolja meg ezt a növényt a Brushwood Nursery, www.gardenvines.com vagy a Lazy S’S Farm Nursery, www.lazyssfarm.com.

A “Hot Vine for Summer” a Southern Living 2007. júliusi számából származik.