Hogyan növekszik az őszibarack és a nektarin?

KIVÁLASZTÁST
A legtöbb kiválasztás 600 – 900 órás téli hűtést igényel (45 ° F vagy alacsonyabb). Az alacsony-hűvös választás a legjobb az enyhe-téli régiók számára. A diagramban felsorolt ​​őszibarack és nektarin szelekció a legszélesebb körben elérhető és ajánlott. A fonálférgek problémát jelentenek az őszibarack és a nektarin esetében. Floridában a fákat fonálférgek ellenálló alanyokra, például a “Flordaguard”, a “Nemaguard” és az “Okinawa” -ra kell bontani. Azokról a szolgáltatókról, akik valószínűleg a legjobban teljesítenek a saját területükön, ellenőrizze a Kooperatív Kiterjesztés szolgáltatást vagy egy helyi óvodát.

ÜLTETÉS
Bár a konténerekben kapható őszibarack és nektarin fák, a legtöbb ember télen télen megvásárolja és telepíti őket nyugvó, csupasz gyökér növényként. Az ültetés előtt 24 órán át áztassa a gyökereket vízben.

KIKÉPZÉS
Ha egy csupasz-gyökér fát vásárolsz, amely egy el nem látott “ostor”, akkor visszavágja a 24-28 inches magasra. Az új ágak a vágás alatt lesznek. Válasszon három ilyen ágat, hogy a fő végtagok legyenek, ügyelve arra, hogy azok egyenletesen legyenek elosztva, és 18 és 32 in. Között legyenek a talaj felett. Távolítson el minden más ágat. Az első tél folyamán ezeket a fő ágakat egy harmadikra, egy kifelé néző oldalsó ágra vagy rügyre vágja; ez ösztönzi a terjedő növekedési szokást. Ismételje meg ezt az eljárást a második és a harmadik télen.

ÉVES VEZETÉS
Több metszésre van szükség, mint más gyümölcsfákra, mert gyümölcsöt termelnek az 1 éves ágakon. Télen tülekedjen a túlzsúfolt ágak eltávolítására, az aljzatból, és a vízfoltokból (olyan nem hajtott hajtások, amelyek egyenesen a fő ágakból nőnek). Prune, hogy nyissa ki a fa középpontját, hogy a napfény elérje az összes levelet. A genetikai törpék sokkal kevesebb metszést igényelnek, mint a hagyományos fák. A súlyos éves metszés nem csak a gyümölcsös fa megújítását szolgálja, hanem a fa egészében a gyümölcsösztönzést, nem pedig az elágazó ágak vége felé.

FRUIT THINNING
Még a jó metszésnél is, az őszibarack és a nektarin túl sok gyümölcsöt eredményez. Ha a gyümölcs 1 hüvelyk széles, vékony legyen, így a maradék gyümölcs legalább 6 in.

BETEGSÉG ELLENŐRZÉS
Az őszibarackot és a nektarinokat számos betegség és rovar sújtja. Ha filozófiailag ellentétes a permetezéssel, érdemes átgondolni, hogy növekedjen. A legsúlyosabb betegségek között ezek a fák szenvednek: barackvirág, barna rothadás és őszibarack. Az őszibarack levél felhúzza a feltörekvő leveleket, hogy sima, nyirkos, és alá esik a nyár közepén. A barna rothadás gyümölcsöt okozhat a fán. Az őszibarack a gyümölcsöt kis, körkörös, zöldes-fekete foltokkal borítja. Ezeknek a betegségeknek a kezelésére a jó higiénia gyakorlása, a beteg részek megszabadulása a következő évre történő újbóli fertőzés elkerülése érdekében. Adjunk továbbá két rögzített réz vagy mészkék képtelen szezonális szórásokat; permetezzünk egyszer az őszi levélcsepp után, majd ismét tavasszal, közvetlenül a levágás előtt. Permetezés Bacillus subtilis, egy biológiai gombaölő szer, a növekedési időszak alatt számos betegséget is képes kezelni.

Az őszibarack fűrészpor a legsúlyosabb rovarkártevő, ami a lepusztulást, az elhullást és akár a halált okozza. Fokozik a sebek vagy rossz termesztési körülmények által fenyegetett fák. A rovar jelenlétének első jelzése a törzs alaphoz közeli lyukakból kilépő jelű anyag. A fúrófejek vezérlése érdekében helyezze be a huzalt a lyukakba, hogy megöli a féregszerű lárvákat, vagy megfelelő törmelékkel szórja el a csomagtartót (kérjen tanácsot a Cooperative Extension Service-től).

Kapja meg a receptünket a legkedveltebb Peach Cobbler esetében.