Mennyi időt vesz igénybe a rózsaszín hortenzia kék?

Sokan azt kérdezik tőlem, hogyan fordítsák rózsaszín hortenzia kékjét – sokkal többet, mint kérdezni, hogyan kell egy kék hortenzia rózsaszínt váltani (a déli szereti a bluesot, azt hiszem). Ugyanúgy válaszolok, mint minden más tudják-mindent.

A francia aka bigleaf hortenzia virágja (Hortenzia macrophylla) attól függ, hogy a talaj savas (7,0 pH alatt van-e) vagy lúgos (7,0 pH fölött). Erősen savas, 6,5 vagy annál alacsonyabb talaj kék virágokat termel; lúgos talaj rózsaszín vagy piros virágot termel; és közel semleges talaj pH 6,5 – 7 ad neked lila virágok, vagy keveréke kék virágok és rózsaszín is.

Hogyan változtatod meg a talaj pH-értékét? Annak érdekében, hogy savasabbak legyenek, ként is hozzáadhat. Hogy lúgosabb legyen, hozzáadja a mészet. Könnyű peasy, igaz? Nem olyan gyorsan.

Néhány hortenzia színe könnyen megváltozik. Az eredeti “Végtelen Nyár” egy. Vettem egy virágzó rózsaszínt a potban, beültettem az erősen savas talajba, és a következő évben fényes-kék virágokat hordott. A szomszéd udvarában, közel semleges talajon, a virágok fele kék volt, fele rózsaszín volt.

Az én “L.A. A Dreamin hortenzia (fent) egy másik kérdés. Megöltem, amikor először láttam Kaliforniában. A kék, lila és rózsaszínű virágok elfojtották. Ugyancsak virágzik mind a régi, mind az új növekedésben, így még ha tél is megöli a virágrügyeket, vagy rossz időben (ősszel és télen) levágja őket, még mindig virágzik.

“L.A” Dreamin “csodálatosan játszott nekem egy nagy konténerben (a hidrangea nagy konténer üzem BTW, de ez egy jövőbeli történet). A virágok fényes-rózsaszínűek voltak, lassan szinte pirosak, és hónapokig tartottak. Végül megszülettem az utolsó virágokat. Az egyetlen csalódottságom, hogy egy kicsit kék, egy kicsit lila voltam.

Megfordultam az Espoma Organic Soil Acidifier-hez, amely 30% ként tartalmaz. (Nagy rajongója vagyok az Espoma termékeknek, és nem fizetett nekem, hogy ezt mondhassam, megvettem a táskát.) A címke azt ajánlja, hogy kb. 1-2 poharat szórjon a növény körül és öntözi be. Ismételje meg a 60 napos intervallumot amíg meg nem kapod a kívánt színt.

Hortenzia csak megkapta a harmadik alkalmazását, és még mindig vártam a kék első jeleit. Azt hiszem, ez meg fog történni. Mindössze annyit kell tennie, hogy ugyanazt a tanácsot, amit oly sokszor kihozok neked. Legyél türelmes.

WATCH: Könnyű módja a hortenzia színeinek megváltoztatására

Még egy tényező ebben a népben ritkán veszi figyelembe vízminőségét és pH-értékét. A kemény víz sok oldott ásványi anyagot tartalmaz, mint a kalcium és a magnézium, és lúgos. A lágy víz kevés ásványi anyagot tartalmaz és savas. Tehát, ha kemény vízzel öntözi a hortenzia, a virágszín a rózsaszínről a kékre változik, hosszabb és folyamatos folyamat lesz.

Ez az élet.