Mies, jolla on harmaa parta, joka ripustaa hänen Schwinn-ranta-risteilijän ohjaustangon välissä. Hänen liikkuvan heijastuksensa täyttävät kahviloiden, antiikkikauppojen ja äyriäisravintolaisten myymäläikkunat. Tällainen on palapeli, joka on Apalachicola, Florida’s osteripääoma. Liikkumalla Persianlahden eristyneestä luoteesta noin tunnin ajasta Panama Cityn itäpuolelta, tämä kauhistuttava, 2300 hengen, nuhjuinen ja tyylikäs kaupunki sijaitsee Smaragdorin rannikon päällä ja on kiistatta kaksi painopistealuetta. Ensinnäkin ostereita. Noin 90 prosenttia valtion satoista tulee Apalachista (kuten sitä kutsutaan); Bubba Gumpin kaltainen omistus ostereihin (“voit saada raa’at, höyrytetyt, paistetut, paistetut …”) on tuntuvaa. Läheinen toinen on tarjota heille paikallisia ihmisiä tai elinsiirtoja – jotka syövät yli näiden suodattimien syöttölaitteiden, jotka vuoritavat kaupungin koskemattoman lahden, jossa Apalachicola-joki täyttää Persianlahden.

Apalachicola Oysters
“Meidän ostereissamme on paras maku, koska runsaasti sedimenttiä tulossa alas joen”, sanoo Johnny Richards kuin siluetit skiffs raskas turvonnut burlap säkit ohittavat hämärässä. Oysterman 53 vuotta, hän oli pakotettu pois veden aortan aneurysma. Richardsin mukaan ranta-kuormitettu ja majakkamestarin St. George Islandin suojaama lahti ei koskaan suljettu öljyilyn aikana, ja vuoteita testattiin jatkuvasti. “Vesi on valtimo,” hän jatkaa koskettaen rintaansa. “Jos se puhkeaa, me kuolemme.”

Apalachicola Ravintolat
Paikka, joka imee ensimmäisen Apalach-aphrodisiacin ja kallistaa pulloa kylmää sakkaa, on Seinän Seafood Market & Raw Barin aukko (23 Avenue D, 850 / 653-3222). Osterit Fletcher-paistettua piparjuuri, Cheddar ja vihreät sipulit-on erikoisuus. Oven yläpuolella oleva merkki merkitsee kaupungin vibraa: “Illallisen valinnat: 1. Ota se. 2. Jätä se. “Owl-kahvila, joka on yksi korttelin joelle, on lähinnä hieno ruokailu kaupungissa. Exposed tiili täyttää pimeän puun tässä kahden kerroksen Provencen esittelyssä paikallisten mereneläviä. Susan ja Cassie Garyin äiti-tytär-ryhmä ovat käyttäneet keittiötä 14 vuoden ajan tarjoilemalla ruokia, kuten taskuravutäytteistä punaista snapperia tuoreella yrtti- ja punaviinipohjaisella hollandaiseella. 250-merkkisiä viinilistoja ovat Cakebread ja Kistler Chardonnays.

Kun tavaratalo toimittaa tavaroita menestyneelle merenkulkuteollisuudelle, Grady-markkinat myyvät nykyään runsaita varauksia vaativille maanviljelijöille. Red-tiili, riverfront -rakennuksen sisällä, design-tunnisteet, kuten Eileen Fisher -vaatekauppa ja eversti Littleton-tarvikkeet, jakavat tilaa paikallisten taideteosten, huonekalujen ja Apalachicolan oma Tupelo-hunajaa. Rakennuksen toinen kerros oli Ranskan konsulaatti 1900-luvun alkupuolella.

Missä asut Apalachicola
Konsulissa on neljä ylellistä huoneistoa. 650-neliön jalka-sataman kapteenista 1,650 neliön jalka-suurlähettilään jokaiseen huoneeseen kuuluu varustettu huonekalut, sydänpuun mänty lattiat sekä joki- tai puutarhanäköiset parvekkeet. Gibson Inn, rakennettu vuonna 1907 ja päällystetty wraparound kuistia, on 30 erillistä huonetta accoutred antiikkia: pylvässängyt, claw-jalka altaat ja jalusta pesualtaat. Mutta se on ehkä parhaiten tunnettu aaveistaan. Kun varaat 309, odottakaa kämppäkaveri kapteeni Woodsin poltergeistiksi. Kapteeni, kuten mikä tahansa kunnollinen Apalachin kävijä, halusi katsella lahtia ikkunastaan, kunnes hän ajautui seuraavana päivänä ostereihin.