Egy pár élvezi a pikniket, míg a nők a Pilates pózokba nyúlnak és a gyerekek táncoló vízsugarakkal futnak. A Houston új városi parkja, amely a nagyvárosok és a szállodák közepette épült, üdvözli a zöld színt a város központjában. A fűben lévő lábujjakkal és a The Lake House kezében lévő bazsalikomos limonádéval úgy döntenek, hogy a Discovery Green az a fajta park, amelyet minden városnak meg kellett volna.

Az áprilisban debütáló Discovery Green kihívja a látogatókat, hogy aktívak legyenek, csatlakozzanak szomszédjaikhoz, és rázzák fel elvárásaikat arról, hogy mi a közpark. A szervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy tervezzenek egy olyan parkot, amely az embereket kívülről vonzza. Az eredmény része a közösség központja, a részleges gyakorló csomópont, a részművészeti galéria – és minden mulatság.

Zöld újraelemzés

“Az Egyesült Államokban egy park koncepciója egészen a közelmúltig kicsit megfagyott” – mondja Guy Hagstette, a Discovery Green Conservancy elnöke. Guy és kollégái hónapokkal töltöttek hónapokig Houstonianak. Céljuk az volt, hogy nagyszerűen gondolkodjanak a tér lehetőségeiről, ami egykor parkoló volt. A végtermék – 12 hektár zöldterület – a belvárosi fejlesztés izgalmas új szakaszát jelzi.

Plusz még több “zöld” a parkhoz, mint a tágas sétányok. Egy egészen környezetbarát küldetés létezik a napfénytetőktől, amelyek a park irodái tetőjét biztosítják (elegendő energiát biztosítva az egész épület futtatásához) a The Lake House kávézójában. A szombati újrahasznosítás során a Houston lakosok újrahasznosítják az újrahasznosítható anyagokat, és élvezik a területet.

Playtime Central

A Discovery Green tele van olyan dolgokkal, amelyek örömet okoznak a gyerekeknek, de úgy tűnik, hogy az átjáró szökőkútjához kapcsolódik, ahol a szinkronizált fúvókák 14 méteres lövedékben lőnek a levegőben. A szárítás után a gyerekek felmászik a John P. McGovern Gyermek Játszótérre, amelyet úgy terveztek, hogy tükrözze a vándorló madarakat, amelyek gyakran repülnek Houston felett.

Csak egy rövid sétára található a Kinder tó, ahol távvezérelt vitorlások bérelhetők hétvégén. Jöjjön hálaadás, a tó része lesz a jégkorcsolyázó pálya. Az emberek sétálnak a kutyákon, az on-line görkorcsolyán és a jogot a tó körül és a parkon keresztül.

Az a nap, amikor meglátogatom, rúgtam magam, mert nem hoztam edzés ruhát. Milyen gyakran áll rendelkezésre a szabad Pilates hajóút? A Discovery Zöld edzésprogramok heti több alkalommal kerülnek megrendezésre. Azok számára, akik hajlamosabbak élvezni a szabadban a füves szék kényelmét, ingyenes koncerteket tartanak az Anheuser-Busch színpadon. 

Egy árnyékos hely a pihenésre

Természetesen nincs semmi baj a hagyományos tevékenységek elvégzésével. Pihenök a 100 éves tölgyfák árnyékában, ahol rengeteg pad található olvasni.

Nem mintha túl sok időt töltöznének volna az üldözésben – túl sokat látni és csinálni itt. A park interaktív felszereltségén túl a művészetet az egész vidékre osztották.

Ha csütörtökön látogat, nézze meg a gazdák piacát. A Grove, a Discovery Green előkelő étterme tölti fel ételeit a piac termékeivel és az étterem kertjében termesztett gyógynövényekkel.

Ki tudta volna, hogy egy park nagyon szórakoztató lehet? Ez a zöld, ott van a felfedezésedért.

Discovery Green: A park nyitva tart 6: 00-11: 00 között. napi. További információért látogasson el a www.discoverygreen.com címre, vagy hívja (713) 400-7336.

10 Ways to hit a parkban
1. Készíts egy családi kirándulást. Milyen jobb módja annak, hogy egy hétvégét élvezze, mint egy délutánt a parkban lévő gyerekekkel tölteni? Ellenőrizze előre, hogy a park felszerelései és tevékenységei korúak-e.
2. Tegye fel a futó (vagy séta) cipőket. Sok park számára futás és gyaloglás van. A természetben járni jó lehet a test és az elme számára.
3. Vegyünk egy munkanapot. Ebédidőben látogasson el a helyi parkba. Az egészséges ebéd csomagolása pénzt és kalóriákat takaríthat meg.
4. Élvezze a koncerteket. Számos nyilvános park ingyenes vagy olcsó koncerteket biztosít, szórakoztató módon helyi és regionális művészek megtekintésére.
5. Vedd fel a csapdákat vagy ugrálgolyókat. Ellenőrizze a tenisz- vagy kosárlabda pályák elérhetőségét. Ha nincs felszerelve, vegye fel a parkot.
6.Próbálj ki valami újat. Lásd az osztályok helyi listáját. A parkok remek helyek, ahol megtanulják gyakorolni, táncolni vagy kergetni.
7. Csatlakozzon a szomszédaihoz. A parkok segítenek a közösségek felépítésében – egy parklátogatás alkalmat adhat arra, hogy találkozzon egy új baráttal.
8. Vásároljon helyben termesztett ételeket. Egyes parkok rendszeres gazdálkodói piacot kínálnak, ahol frissen betakarított, helyi ételeket vásárolhat – jó az Ön számára és a helyi gazdaság számára.
9. Olvas. Bővítse el az elmét egy új könyvvel, és élvezze a lábát a füvön.
10.Részt venni. Van ötlete arról, hogy a helyi park hogyan tudna jobban szolgálni? Hívja fel a parkokat és a kikapcsolódási fórumot a javaslattal. Még jobb, fontolja meg az önkéntességet az idejével, hogy kéz a kézben dolgozhasson a park tisztviselőivel.

Egészséges előnyök

  • A bizonyítékok azt mutatják, hogy ha az emberek hozzáférnek a nyilvános parkokhoz, akkor többet gyakorolnak.
  • A természetes világgal való érintkezés javíthatja a fizikai és pszichológiai egészséget.
  • A parkok lehetőséget biztosítanak a társadalmi szerepvállalásra, ami hozzájárulhat a hosszú élettartamhoz.