Easy Edentonin elämä

Edenton, North Carolina, on viehättävä pieni kaupunki, joka asuu reunalla. Itse asiassa se on Albemarle Soundin vetisen reunalla, joka sijaitsee Atlantin valtameren takana ja suojaa Outer Banks, joka sijaitsee noin 60 kilometriä itään kuin lokki lentää.

Sinusta tuntuu, että maa ja meri ovat romantiikkaa täällä, varsinkin kun kävelet Edenton Bayn ympäröimällä niemimaalla sijaitsevaan puistoon. Ei ole hiekkaista siirtymistä surffaa turpeesta – vain vesi ja maa firma.

Edenton, valtion toiseksi vanhin kaupunki, aloitti 1600-luvun lopulla satamakaupunkina ja perustettiin vuonna 1722 ensimmäisen siirtomaavallan pääkaupungiksi Pohjois-Carolinassa. Nyt kiireinen satama on suhteellisen hiljainen nyt, melkein luopunut hälinästä sopeutumaan sisämaahan. Siitä kiireestä huolimatta Edentonin keskustassa kehitystyö on suhteellisen vahingoittumatonta. Monet kelvolliset kodit ja muut rakenteet ovat peräisin 1700-luvulta, ja ne on rakastettu huolella tai restauroitu.

perjantai
Kirjaudu sisään The Lords Proprietor’s Inn, paras paikka asua Edentonissa. Mikä aarre: tyylikäs ja mukava, jossa on suuri täysi aamiainen (1-888-394-6622, hinnat vaihtelevat 155 dollaria – 260 dollaria ylellisyyttä sviittiä, tarjouspyyntö erikoisuuksia ja muita paketteja).

Kaikki asiat Edentonissa pyörivät keskustaan ​​historiallisen kaupunginosan ympärille ja levittäytyvät useille lohkoille, mistä vesi ja leveät kadut leikkaavat. Aloita tutustumisesi historiallisella Edentonin vierailukeskuksessa North Broad Streetissä. Saat hyvän yleiskuvan siitä, mihin mennä ja mitä tehdä. Vaunu kulkee historiallisen kaupunginosan läpi keskustaan ​​aamuisin ja iltapäivisin, ja opastettuja kierroksia on saatavilla. Tai voit saada itseohjautun retkikartan ja kävellä omalla.

Luultavasti haluat ajaa kävijöistä keskeltä alas Broad Streetin maapallon päässä ja keskustan sydämessä, vaikka voisit kävellä sinne.

lauantai
Ota aikaa tutkia edelleen. Puisto vesillä tai laajoilla kaduilla. (Runsaasti ilmaista pysäköintitilaa East King Street -kadulla oikeustalon takana.) Tai voit vain kävellä huomattavia asuntoja Edentonin historiallisella alueella.

  Mississippin kirjava reitti

Aloita pienellä niemimaalla, joka ulottuu South Main Streetin lahdelle. Se on täydellinen paikka ruohoiselle puistolle ja tarjoaa esteettömän, panoraamanäkymän Edenton Bayn ja Albemarle Soundin.

Et voi auttaa, mutta vetää se tornin päälle Cupola House ja sen pikku-aidattu puutarha. Jos rekisteröidyt opastetulle kierrokselle, saat kurkistamaan sisälle, mutta valitettavasti vierailijat eivät ole sallittuja. Voit rentoutua Barker-talon valkoisella taustalevyllä sijaitsevien leveillä kuistilla. Sisäänpääsy Barker Houseen on ilmainen, ja kirjakauppa on historiallista ja kulttuurista kirjallisuutta.

Lounas? Liukua Waterman’s Grill South Broadiin. Kokeile paistettua osteriastia (7,95 dollaria) tai katkarapua (11,95 dollaria – 15,95 dollaria). Kävele lounaalla ohi kauniita koteja pitkin Water Street, sitten päätä pohjoiseen Broad Streetille Chowan Arts Council -galleriaan ja galleriohalliin East Church Street -kadulle. Tässä studiossa on paikallisia taiteilijoiden esityksiä ja myytävää teosta.

Pyhän Paavalin episkopaalinen kirkko, perustettu vuonna 1736, istuu kirkon ja laajojen kaduilla. Kauniin tiiliseinäisen kirkon hautausmaan temppelit ovat peräisin 1700-luvulta. Kirkon pyhäkkö on avoinna vain opastetuille retkeille ja palvontapalveluille.

Päivällisen aika. Jos oleskelet The Lords Proprietor’s Innissa, voit tehdä siellä varauksia (35 dollaria per henkilö, mutta kerro heille, kun varaat huoneesi, jos sinulla on päivällinen). Muussa tapauksessa kokeile Creekside-ravintola ja baari, jossa tarjoillaan sekoitus mereneläviä ja muita esineitä ($ 8.95 – $ 16.95).

sunnuntai
Linger yli aamiaisen The Lords Proprietor’s Inn. Nyt sinulla on ongelma – joko jatka Chowanin piirikunnan (jossa on useita viljelykodeja lyhyen ajomatkan päässä), katsele vielä kauniita taloja keskustaan ​​tai lähde päivälle rannalla.

Et voi tehdä rannalla oikeudenmukaisuutta päivässä, mutta jos olet tuonut lapsia pitkin, sinulla ei ole valinnanvaraa. Taajuusmuuttaja kestää noin puolentoista tunnin kuluttua siitä, että Edentonissa autoon asetetaan varpaat hiekkaan Jockey’s Ridge State Parkissa Outer Banksissa. Tämä kuulostaa aika hyvältä myös aikuisille.

  Parasta pekonia tulee Best Pigsista

Lisätietoja: Ota yhteyttä Chowan County Tourism Development Authority, P.O. Laatikko 245, Edenton, NC 27932; 1-800-775-0111 tai www.edenton.com.

Tämä artikkeli on peräisin Southern Livingin huhtikuun 2002 numerosta. Koska hinnat, päivämäärät ja muut yksityiskohdat voivat muuttua, tarkista kaikki tiedot varmistaaksesi, että se on vielä voimassa ennen matkasuunnitelmien tekemistä.