Texas piilottaa kaksi America’s Best Treats

Texas ei ehkä ole keksinyt kolache, mutta se varmasti heck täydentää sitä. Mutta makeita iltapäivän jäljittelijä aiheuttaa sekaannusta, ja haluamme auttaa selvittämään ilmaa. Joten, tuleeko todellinen kolachi nousemaan?

Mikä on Kolache?

Täytetyt kolache (lausutaan koh-lah-Chee) alun perin saapuu Tšekin tasavallasta ja tyypillisesti täynnä makeisia makeisia, kuten aprikooseja, luumuja tai makeita juustoja. Se tuli Texas katkottua, NPR raportoitiin, kun tšekkiläiset maahanmuuttajat asettuivat Lone Star -tilaan 1880-luvulla. Heitä tuli niin suuria määriä, että alue tunnettiin Teksas-Tšekin Beltiksi.

Viime vuosina muualla maailmassa on tullut tietoa herkullisista leivonnaisista sen jälkeen, kun Adam Rapoport oli päätoimittaja Bon Appetit Magazine, kutsui sitä “vuoden 2015” elintarvikkeeksi Tänään Show.

“Hieno asia tästä – makea tai maukas”, Rapoport sanoi näyttelyssä, jossa luetellaan ainesosat, mukaan lukien savustettu makkara ja kinkku. Kuitenkin hän oli kuollut väärin suolaisen osan suhteen, ja se on ollut hämmentäviä ihmisiä siitä lähtien.

Näet, mitä Rapaport teki, oli kokoelma kolachia ja klobasniky (pronssattu klo-bah-SNEEK-ee), niin yummy Texas-hoito, mutta joka on täysin erilainen.

Taikina Wrapped Sausage Klobasnek
pamela_d_mcadams / Getty Images

Mikä on Klobasniky?

Klobasniky, Texas Hill Country selittää, tarkoittaa “pikku makkaraa” ja toisin kuin sen suloinen ystävä Kolachi, se ei tule Tsekin tasavallasta.

“Chorizo ​​kolachit ovat hauskoja, mutta viime kädessä, jos kyse on vain ei-tsekki-tšekkiläisestä yleisöstä, se lopulta vain laimentaa perinteitä”, Dawn Orsak, tosi kolache-suunnittelija ja Tex-Czech food blogin perustaja Svacina Project, kertoi Saveur. Vaikka tiedämme, missä kolache tulee, Orsak selitti, klobasniky historia on hieman murkier.

“Minulla oli sukulainen, joka kertoo aloittavansa käärimällä yksittäisiä makkaroita taikina ruokkimaan maatilastaan ​​työskenteleviä ihmisiä, mutta Village Bakery Westissa, Texasissa, myös väittää Texan klobasnekin”, Orsak lisäsi. Todellakin, Village Bakery, on yksi todellinen vaatimus, mikä tarkoittaa kokeellista ja totta Texas classicia.

KATSELLA: Tämä New Orleans Instituutio keksi banaaneja Foster

Ensin keksitty vuonna 1953, välipala muistuttaa varmasti makea serkkunsa ja käyttää samaa taikina-reseptiä, mutta se on tyypillisesti täynnä lihaa, juustoja ja muita suolaisia ​​tuotteita, kuten jalapeno-paprikaa ja paljon muuta. Nämä ovat yleensä tarjoillaan aamiaiseksi tai lounaaksi, kun taas todellinen kolache on iltapäiväteetä.

Yksi sekaannus on yksi ylösalaisin: Nyt voit kokeilla molempia ja päättää, minkä lajikkeen haluat enemmän itsellesi. Tässä ovat kahdeksan paikkaa aloittaaksesi haun täydelliseksi kolache ja klobasniky valtiossa.