Dr. Katherine Flanagan iz Dermatologije sjenčana u Birminghamu, Alabama, bavila se najčešćim pitanjima koja prijete našim južnim običajima.

Problem: Fine linije i bore

Dva od najtežih znakova starenja, fine linije i bora, rezultat su gubitka kože od dva proteina za zaštitu mladih: kolagena i elastina. “Mi smo žrtve genetike, često prateći procvatima naših roditelja”, kaže dr. Flanagan. “Međutim, ta se pitanja mogu pogoršati čimbenicima kao što su UV izloženost, kronično lišenje spavanja, pušenje i nedostatak hrane bogate antioksidansom.” Klimakterij nije prijatelj za glatku kožu. Dr. Flanagan objašnjava: “U prvih pet godina nakon menopauze, koža gubi do 30% kolagena”.

Riješenje

RoC Retinol Correxion dubinski brazdi dnevni ovlaživač sa suncem širim spektrom SPF 30, $ 19,99; target.com

Retinol ostaje zlatni standard za antiaging. Pomaže kod proizvodnje kolagena, pilinga i stvaranja novih zdravih stanica kože “, kaže dr. Flanagan. “Moj omiljeni retinol proizvod je sve što ljudi koriste dosljedno; to je sastavni dio dugoročne upotrebe, a ne kratkotrajna dobitka “, kaže ona. Volimo RoC-ov dnevni ovlaživač s SPF i retinol jer je lako ugraditi u vašu rutinu.

Problem: Hyperpigmentacija

Tamne mrlje imaju starenje na vašem tenu. Dvije glavne vrste hiperpigmentacije lica su tamne mrlje i melasma. Oba su posljedica jednog od kraja-
proizvodnja melanina (pigment kože). Melasma se najčešće pojavljuje u simetričnom uzorku na obje strane obraza, čela, nosa i brade, a uzrokuje povećanje razine estrogena (što se događa tijekom trudnoće). Tamne mrlje, s druge strane, ne formiraju se u različitom uzorku, a krivnja za genetiku i starost. Nije iznenađujuće, UV izloženost igra važnu ulogu u ozbiljnosti oboje.

Riješenje

OZNaturals Serum lica vitamina C, $ 17,95; oznaturals.com

Iako ova dva stanja imaju različite uzroke, lijek je često isti. Dr. Flanagan objašnjava: “Prvo, morate se obvezati na zaštitu od sunca i za izbjegavanje. Ove uvjete kože vrlo je teško potpuno iskorijeniti, a čak i blaga izloženost suncu može potaknuti ponavljanje. Hidrokinon – aktivni sastojak koji se može naći u oba proizvoda bez recepta i na recept – dosljedno je oružje u arsenalu, ali se ne preporučuje za upotrebu tijekom trudnoće ili na razdoblje od više od šest mjeseci. Vitamin C, međutim, je osvjetljivač koji je učinkovit na oba tamna mjesta i melasma, i to je sigurno za svakoga. Također, doprinosi održavanju bora u zaljevu štiteći kolagena. “Za one koji žele skidati tamne mrlje korak dalje, laserski uređaji kao što su IPL (Intense Pulsed Light) laseri također su učinkoviti.

Problem: Adult acne

Neosporni uspjeh starenja je da akn nije više problem – ili barem tako mislili. Mnogi od nas koji su dugo kvalificirani kao odrasli još uvijek nisu prerasli neugledne blemishes i ostao pitajući: “Što daje?” Dr. Flanagan objašnjava, “Najčešći razlog za akne u odraslih su hormonalne promjene. Pomak u hormonima može uzrokovati povećanje proizvodnje sebuma, prirodnog ulja kože, što u konačnici može začepiti pore i rezultira aknama. “

Riješenje

Obrišite regularnu snagu svakodnevnom tretmanu skidanja kože s 2,5% benzoil peroksidom, $ 18; paulaschoice.com

Nekoliko promjena u vašem tretmanu za njegu kože može ukloniti blemished kožu. “Važno je da svatko započne svoju rutinu lica s nježnim sredstvom za čišćenje i svakodnevnim hidratantnim sredstvom”, kaže dr. Flanagan. “Ako je potrebna dodatna pomoć za uklanjanje akni, nešto poput Paula’s Choice Clear Regularna snaga svakodnevnog tretmana za uklanjanje kreme je sjajna stvar za dodavanje u vašu rutinu.” Ova formula za hidrataciju ne samo da koristi benzoil peroksid kako bi spriječio buduće izbijanje uklanjanjem ulja koje uzrokuju smetnje i bakterija, ali također pomaže u smanjivanju crvenila i neće ostaviti kožu kao što su neki drugi proizvodi koji se bore protiv akni.