Οι μπότες είναι στην ουσία η στολή στο Νότο: Φοράμε το καλοκαίρι και τα κορδόνια μας το χειμώνα. Μας φέρνουν μέσα από τις πόρτες και τα ποδοσφαιρικούς αγώνες ημέρας παιχνιδιών και μας ταξιδεύουν στα Σαββατοκύριακα στο οικογενειακό αγρόκτημα. Και δεν έχουμε μόνο ένα ζευγάρι μπότες, είτε: Έχουμε ποδιές αστραγάλου για τρέξιμο θέσεων γύρω από την πόλη, μπότες καουμπόη για κλοτσιές γύρω από το ράντσο, και γόνατο υψηλές μπότες ιππασίας για τις περιπτώσεις που πρέπει να καλέσουμε το στίλβωση. Και θα χτυπήσουμε ευτυχώς σε οποιοδήποτε παλιό ζευγάρι μπότες για να κατευθυνθείτε προς την τοπική αίθουσα χορού και να κάνετε το boot scootin boogie. Ανεξάρτητα από το στυλ εκκίνησης, όμως, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που ένας καλός Νότιος θα χρησιμοποιήσει για να φροντίσει τις μπότες της: σαπούνι σαπουνιού.

 

WATCH: Πώς να αδιάβροχα παπούτσια

Η λεγόμενη επειδή είναι από καιρό που χρησιμοποιείται για να καθαρίσει και την κατάσταση (το μαντέψατε) σέλες, το σαπούνι σέλας είναι ένα προϊόν δερμάτινο κοντίσιονερ που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό, την κατάσταση και την προστασία του δέρματος από ζημιές και φθορά. Αλλά δεν χρειάζεται να είστε χέρι καουμπόη ή ράντσο για να εκτιμήσετε τις ιδιότητες που καθιστούν το σαπούνι σαπούνι ο καλύτερος φίλος των δερμάτινων ειδών σας.

1. Μπορεί να αποτρέψει την αποξήρανση του δέρματος των μποτών σας.

Τα περισσότερα σαπούνια σέλας περιέχουν κηρό μέλισσας και λανολίνη, μια κηρώδη ουσία με ενυδατικές ιδιότητες που βοηθούν στην προετοιμασία του δέρματος στις μπότες σας (και χρησιμοποιείται μερικές φορές σε βάλσαμα για τα χείλη και λοσιόν για μωρά). Εάν το δέρμα στις μπότες σας πάει πολύ στεγνό, θα μπορούσε να σπάσει – σαπούνι σέλας βοηθά να αποφευχθεί αυτό να συμβεί, πάρα πολύ.

2. Είναι ένας δυναμικός καθαριστικός παράγοντας.

Όταν ένα υγρό πανί δεν μπορεί να κλωτσήσει τη βρωμιά από τις μπότες σας, ήρθε η ώρα να φέρετε το σαπούνι σέλας. Βγάλτε τη λειασμένη λάσπη και άλλα σκουπίδια για μπότες που είναι έτοιμες να σας μεταφέρουν από πόλη σε χώρα και πάλι πίσω.

3. Θα κάνει τις μπότες σας να λάμψουν … και να τους κρατήσουν έτσι (για λίγο, ούτως ή άλλως)!

Εκτός από την επιστροφή των δερμάτινων μπότες σας στην απαλή κατάσταση στην οποία ήρθαν σε σας, σαπούνι σαπούνι δημιουργεί επίσης ένα γυαλισμένο φράγμα που θα διατηρήσει την εμφάνιση του δέρματός σας μόλις τελειώσετε buffing τους επάνω. Μια χρήσιμη υπόδειξη: Πρέπει να καθαρίζετε τις μπότες σας με σαπούνι σέλας μία φορά κάθε μερικούς μήνες για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη στιλβωτικότητα και προστασία, αλλά όχι περισσότερο! Το πάγωμα τους πάρα πολύ συχνά θα εγχύσει το δέρμα με υπερβολική υγρασία και στη συνέχεια … γεια, μούχλα.

Εάν είστε νέος στο σέλα σαπουνιών, δοκιμάστε ένα από αυτά τα κλασικά εγκεκριμένα από το καουμπόη: Σαπούνι Febing ή Σαπούνι KIWI.

Συνεχίστε, γυρίστε τις μπότες σας και τους τραβήξτε με τα πόδια – γι ‘αυτό τελικά δημιουργήθηκαν!