Το απροσδόκητο εργαλείο που χρειάζεστε για να φτιάξετε την πιο φρέσκια σαλάτα αυγών

Όταν πρόκειται για σάντουιτς που ταιριάζει στο πλήθος, οι Νότιοι ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Λαμβάνουμε τις κάρτες συνταγών της Mama, βρούμε τη σαλάτα αυγών, τη σαλάτα κοτόπουλου ή τη συνταγή slider slider και ακούστε τους καλεσμένους μας ooh και aah πάνω από το πάρτι-τέλεια εξάπλωσή μας. Αυτά τα αγαπημένα potluck είναι τα Southern classics για έναν λόγο: είναι αποτυχημένα, ω-ωραίες και εύκολες στη χύμα.

Χωρίς αμφιβολία, η σαλάτα των αυγών διαχωρίζεται για τη φθηνή και νόστιμη συνταγή της για ένα μεγάλο πλήθος. Ενώ κάποιες συνταγές για τη σαλάτα των αυγών του Νότου χρησιμοποιούν την απόλαυση, το σέλινο ή τον άνηθο για να αποκλίνουν από την παραδοσιακή τεχνική μαγιονέζας, μουστάρδας, αλατιού και πιπέρις, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η αρχή των σάντουιτς με σαλάτα αυγών δεν πρέπει να χρεωθεί. Δεν αβοκάντο στη θέση της μαγιονέζας, δεν αφήνουν έξω τους κρόκους, και κανένα skimping στα καρυκεύματα. Ωστόσο, διαφέρουμε τον τρόπο προετοιμασίας του πιάτου.

Ρώτησα γύρω από το γραφείο – ακόμη και Νότια ζωή οι συντάκτες έχουν διαφορετικές προετοιμασίες για την σαλάτα των αυγών τους. Μερικοί άνθρωποι δήλωσαν ότι ψιλοκομίζουν κάθε σκληρό βραστό αυγό με ένα μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια. Άλλοι δήλωσαν ότι ένα πιρούνι ήταν το εργαλείο επιλογής τους, χρησιμοποιώντας καλό λίπος αγκώνα για να ανακατέψει τα βραστά αυγά σε μικρές κλωστές. Παραδόξως, μια τεχνική που μου δίδαξε η μαμά μου – η οποία σκέφτηκα ότι ήταν ένας παγκόσμιος τρόπος για να φτιάξεις σαλάτα αυγών – φαινόταν περίεργος στους περισσότερους ανθρώπους που ζήτησα.

Το κόλπο της; Βάζετε τα αυγά σας με ένα μασέρ πατάτας.

Εάν έχετε ένα masher πατάτας στο σπίτι – αναφερόμενος στο είδος που έχει το κεφάλι “βάφλα” – θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε τον εαυτό σας άφθονους μύες. Εάν δεν το κάνετε, υπάρχουν λίγες ανέξοδες επιλογές στην αγορά. θα μπορούσατε εύκολα να βρείτε ένα που θα κάνει το τέχνασμα κάτω από $ 15. Ένας μαρέγκας πατάτας “ανακατεύει” τα βραστά αυγά σε τέλεια, ομοιόμορφα κομμάτια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Θα μπορούσατε να κάνετε σαλάτα αυγών για ένα πλήθος εκατό? ρίξτε τα βρασμένα αυγά σας σε ένα μπολ και απομακρύνετε.

Μια προειδοποίηση για αυτό το τέχνασμα: αν τα αυγά σας δεν βρίσκονται ακριβώς κάτω από το μασάζ σας, μερικές φορές γλιστρούν γύρω στο πιάτο. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, σπρώξτε σταθερά και στραμμένα προς τα κάτω το βραστό αυγό, βεβαιώνοντας ότι ο μασέρ πηγαίνει στο κάτω μέρος του μπολ και μέσα από το αυγό εντελώς.

Πέρα από την μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου, αυτή η τεχνική αποδίδει μια μεταξωτή, κρεμώδη σαλάτα αυγών. Κομματάκια κρόκου αρχίζουν να σπάσουν στη μαγιονέζα, δίνοντας μια παχύτερη, πιο υγιή υφή στη συνταγή σας. Αποφεύγετε επίσης μεγάλα κομμάτια μαγειρεμένου λευκού αυγού που εμφανίζονται ενώ εκτείνονται σε σάντουιτς.

Παρόλο που όλοι έχουμε τους τρόπους προσαρμογής των συνταγών σαλάτας αυγών, δεν έχω βρει κάποιον τόσο αξιόπιστο όσο η μαμά μου. Μόλις δοκιμάσετε αυτήν την απλή τεχνική, ποτέ δεν θα επιστρέψετε στην κοπή των αυγών σας ατομικά.