ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τη δύσοσμα απορριμμάτων απορριμάτων σας

Εάν υπάρχει μια τρομερή δυσωδία στην κουζίνα σας, πιθανότατα πρόκειται να έρθει από το νεροχύτη -ή, η απόρριψη σκουπιδιών για να το θέσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Δεν είναι μυστικό ότι η απόρριψη απορριμμάτων είναι μια απαραίτητη συσκευή κουζίνας. Όχι μόνο καταστρέφει τα απορρίμματα τροφίμων σε μικροσκοπικά κομμάτια για να κρατήσει τους σωλήνες αποχέτευσης και τους σωλήνες σαφείς, αλλά είναι επίσης χρήσιμο για το πλύσιμο μακριά ψίχουλα και ενοχλητικές σάλτσες στο νεροχύτη. Παρά το όφελος που έχει για τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, η συλλογή όλων αυτών των σωματιδίων τροφίμων, των βακτηρίων και των συντριμμιών έρχεται με επικίνδυνα δύσοσμο κόστος. Αν και οι απορρίψεις απορριμμάτων είναι ένας πόνος για καθαρισμό, είναι σημαντικό να καθαρίσετε την κάθε εβδομάδα για να διατηρήσετε σωστά την αποχέτευσή σας και το σπίτι σας να μυρίζει φρέσκο.

Τώρα που ξέρετε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την απόρριψη των απορριμμάτων σας, μπορείτε να βρείτε μερικές γρήγορες και εύκολες συμβουλές για να το καταστήσετε λιγότερο ενδιαφέρουσα, με την ευγένεια της εμπειρογνώμονας Green Cleaning Leslie Reichert.

Για να καθαρίσετε πραγματικά την αποστράγγιση, κάντε ένα “ηφαίστειο”.

Η αποστράγγιση και η προστασία από τις εκτοξεύσεις είναι συνήθως ο ένοχος για τις οσμές που υπάρχουν στο νεροχύτη της κουζίνας. Η μέθοδος του ηφαιστείου (ναι, η ίδια που χρησιμοποιήσατε στην τάξη της επιστήμης) περιλαμβάνει τη χρήση σόδας και ξιδιού για να αποσμηθεί η απόρριψη σκουπιδιών. Ο Reichert πρότεινε να ρίξουμε ένα μισό φλιτζάνι σόδα ψησίματος μέσα στην αποχέτευση, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι ζεστό λευκό αποσταγμένο ξύδι. Μπορείτε να θερμάνετε με ασφάλεια το ξίδι στο φούρνο μικροκυμάτων. Από εκεί, παρακολουθήστε την αφύσικη, φουσκωμένη μαγεία να συμβεί.

“Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε ένα τέταρτο του βραστό νερό κάτω από τη διάθεση για να ξεπλύνετε τα πάντα κάτω από την αποχέτευση”, δήλωσε ο Reichert. “Αυτό θα αφήσει το τεμαχισμό μέρος της διάθεσης υπέροχο και φρέσκο.”

Ένας συνδυασμός καθαρισμού από παγάκια, πετρώδες αλάτι και κρύο νερό θα διατηρήσει την απόρριψη των απορριμμάτων σας ομαλά (και χωρίς οσμές) για τη μακροχρόνια μεταφορά.

Για την καταπολέμηση των οσμών, χρησιμοποιήστε τη δύναμη των εσπεριδοειδών.

Την επόμενη φορά που θα απομείνετε φλούδες εσπεριδοειδών, είτε πρόκειται για λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι ή φλούδες ασβέστου, ρίξτε μερικά κομμάτια της φλούδας στη διάθεσή σας, ενώ συγχρόνως ενεργοποιείτε τη διάθεση και εκτελείτε κρύο νερό κάτω από την αποχέτευση. Γιατί; Η τραχιά υφή της φλούδας θα καθαρίσει τις λεπίδες και τα έλαια από τα εσπεριδοειδή θα χρησιμεύσουν ως φυσικό αποσμητικό και θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της υπερβολικής συσσώρευσης. 

Σύμφωνα με τον Reichert, αν δεν έχετε κασκέτα από φλούδες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, χρησιμοποιήστε “ένα δίσκο από παγάκια και ένα μισό φλιτζάνι σόδα για ψήσιμο για να καθαρίσετε τη συσσώρευση από τις λεπίδες”.

Ό, τι κι αν κάνετε, μην χρησιμοποιείτε λεύκανση ή λειαντικά υγρά.

Για να αποφύγετε την καταστροφή του σηπτικού σας δοχείου (εάν υπάρχει), των σωλήνων και των πτερωτών απορριμμάτων, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φυσικές εναλλακτικές λύσεις αντί για διαβρωτικά μέσα καθαρισμού όπως η αμμωνία.

Τέλος, αποφύγετε τη διάθεση αυτών των ειδών διατροφής.

Κελύφη, οστά, καφέ, ροδάκινο και αβοκάντο, φλούδες καλαμποκιού, λίπος και λάδι είναι μόνο μερικά πράγματα που δεν ταιριάζουν καλά με την απόρριψη σκουπιδιών. Συχνά οδηγούν σε φράγματα. Το πιο σημαντικό, αν πλύνετε συχνά κάτω από την αποχέτευση, θα καταλήξετε να αγοράσετε μια νέα διάθεση πριν σκοπεύετε ή, χειρότερα, θα πρέπει να καλέσετε έναν ακριβό υδραυλικό.

Η απόρριψη των απορριμμάτων είναι μια μεγάλη βοήθεια στην κουζίνα και μπορεί να χειριστεί σχεδόν οτιδήποτε και ό, τι χτυπάτε. Αλλά για να το κρατήσετε βουητό κατά μήκος σε κορυφαία μορφή, καθαρίστε το τακτικά και μην βάζετε λάθος αποκόμματα και υγρά κάτω από το αγωγό.