Ναι, υπάρχει ένας νότιος τρόπος να κόψετε ένα κέικ-και εδώ είναι πώς να το κάνετε ακριβώς σωστό

Έχετε δει το βίντεο κέικ κοπής που έχει πάρει το Διαδίκτυο από καταιγίδα; Ξέρετε το ένα – με μόνο ένα κοπτικό και το μαχαίρι του σεφ, μια φέτες τεράστια τούρτα τεσσάρων στρωμάτων (από το μπίντζερ τροφίμων / αρτοποιός Katherine Sabbath) με βάση το Σίδνεϊ σε μια ενιαία τελείως λεπτή πλάκα και έπειτα κόβει την πλάκα σε εννέα μικρές σφήνες.

Ένα ωραίο παράδειγμα για το πώς να κόψω το κέικ μου από ένα κέικ σε υπεύθυνες μερίδες! Το καλύτερο πράγμα για αυτό είναι ότι μπορείτε πάντα να επιστρέψετε για δευτερόλεπτα ή τρίτα ���� Με ευχαριστίες στην Julie του @theofficialpandora για τις ικανότητες σου

Μια θέση που μοιράζεται η Katherine Sabbath (@katherine_sabbath)

Γοητευτικό, σωστά; Τόσο τακτοποιημένο, τόσο γρήγορο, τόσο αβίαστο. Δεν υπάρχει αυτή η επίφοβη στιγμή της αναποφασιστικότητας όπου βρίσκεστε να στέκεστε μπροστά σε ένα παρθένο, ανέγγιχτο κέικ στρώματος που αναρωτιέται πού ακριβώς θα βυθίσει το μαχαίρι ενώ όλοι παρακολουθούν, πιρούνια στο χέρι. Αυτό είναι ένα κομμάτι κέικ χρυσού μεταλλίου.

Και όμως, θα κάναμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Αυτά είναι πολύ κομψά τμήματα. Τέσσερα τσιμπήματα το πολύ. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσατε να φάτε δύο ή τρεις (ή ας είναι πραγματικές: τέσσερις) φέτες. Αλλά θα μπορούσατε επίσης να αυξήσετε το μέγεθος κάθε σέρβις λίγο. Θα κόψουμε κάθε πλάκα σε περίπου πέντε κομμάτια για μια πιο γενναιόδωρη εξυπηρέτηση. Ή κόψτε την πλάκα περίπου μισό ίντσα παχύτερο για να κάνετε τις κοκαλιάρικες φέτες λίγο πιο ψηλές. (Και συμπεριλάβετε περισσότερα από αυτό το ονειρικό παγωμένο βλέμμα!)

  Το καλύτερο Bourbon του Νότου

Παρακολουθήστε: Πώς να κόψετε ένα κέικ Layer

Θα χρειαζόμασταν επιπλέον λίγα δευτερόλεπτα για να φτιάξουμε τις φέτες λίγο πιο καθαρό, βυθίζοντας το μαχαίρι σε ένα ψηλό ποτήρι ζεστό νερό και στη συνέχεια σκουπίζοντάς το ανάμεσα σε φέτες. Αυτό παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο όταν σκέφτεστε πόσες ώρες πήγαν να ψήσουν αυτό το αριστούργημα.

Αναρωτιόμαστε επίσης τι συμβαίνει με τις τελικές φέτες αυτού του κέικ, οι οποίες θα ήταν ως επί το πλείστον παγωμένο και μια λεπτή φέτα κέικ. (Το όνειρο ενός πεντάχρονου!) Δεν είμαστε πάνω από το να τρώμε κομμάτια κέικ όταν κανείς δεν κοιτάζει, αλλά δεν θα εξυπηρετούμε τους άνισους άκρες μιας τούρτας στους φιλοξενούμενους.

Ένας άλλος τρόπος για να κόψετε ένα κέικ που θα ευχαριστήσει όλους – συμπεριλαμβανομένων των πεντάχρονων – είναι να κόψει το κέικ στο μισό κάτω από τη μέση, έπειτα σε τέταρτα. Από εκεί, μπορείτε να κόψετε τα τετράγωνα σε φέτες όσο παχιά ή λεπτή όπως σας αρέσει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρουσιάσετε τον τιμούμενο επισκέπτη με μια πολύ πυκνή πλάκα, και να δώσετε ακόμα αυτό το “μόνο ένα λουρί, παρακαλώ!” Φιλοξενεί μια μικρή γεύση. Ο καθένας κερδίζει.