Όλοι φαίνεται να βιαζόμαστε αυτές τις μέρες. Μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο σε μια άμεση έκδοση – από τα κέικ, τα ψωμιά, και τα πουτίγκα στο πουρέ πατάτες, σούπες, και grits. Με απασχολημένες καθημερινές και ακόμη πιο ζωντανό ρυθμό ζωής, δεν έχουμε απαραιτήτως χρόνο να μαγειρέψουμε το πρωινό με τον τρόπο που οι αμερικανοί πρωτοπόροι – όπως η Laura Ingalls Wilder – θα το είχαν προετοιμάσει. Αλλά, όπως ακούμε από το Kitchn, αργόστροφα βρώμης είναι το ένα πιάτο για το οποίο πρέπει να κάνουμε μια εξαίρεση.

Πίσω στη μέρα, οι λαοί θα χρησιμοποιούσαν χαλύβδινες βρώμες και άφθονο νερό σε χαμηλή φωτιά για να αφήσουν τα βρώμη τους να σιγοβράσουν αργά. Σύμφωνα με την αρχική πηγή αυτής της μεταξωτής άκρης χυλός, ιστορικός τροφίμων Anne Mendelson, η διαδικασία αυτή επιτρέπει στο άμυλο και τις ίνες της βρώμης να διαλύονται πλήρως στο νερό. Η αναλογία της βρώμης προς το νερό φαίνεται λίγο συγκλονιστική για όσους από εμάς συνήθιζαν να ετοιμάζουμε βρώμη, αλλά το ποσό που συνιστά η Mendelson είναι 2 κουταλιές της σούπας χαλυβουργίας σε 2 φλιτζάνια νερό. Αυτό είναι!

Με μακρύτερο χρόνο μαγειρέματος, η βρώμη μπορεί να διπλασιαστεί σε μέγεθος με το απορροφημένο νερό, δημιουργώντας ένα πλούσιο, μεταξωτό πλιγούρι βρώμης για πρωινό. Και η χρήση βρώμης που έχει κοπεί από χάλυβα είναι κρίσιμη για αυτή τη συνταγή. Άλλες ποικιλίες, όπως η έλαση βρώμης, δεν θα απορροφήσουν σωστά το νερό και θα καταλήξετε με ένα υδαρό, χοντροκομμένο χάος για το πρόγευμα. Και, φροντίστε να παρακολουθείτε τις βρώμες σας καθώς μαγειρεύουν. Εάν τα βλέπετε να κολλάνε στην κατσαρόλα, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό, έτσι ώστε κάθε κόκκος να μπορεί να ανταποκριθεί στο μέγιστο δυναμικό του. Περιττό να πω ότι αυτή η συνταγή σίγουρα δεν είναι για τους ανθρώπους της στιγμής.

Ακριβώς όπως θα φανταζόμασταν ότι η Laura Ingalls Wilder ανακατεύοντας μια κατσαρόλα αυτών των αργά μαγειρεμένων βρώμης στη σόμπα της στο λιβάδι, αυτή η συνταγή απαιτεί χρόνο και φροντίδα – όπως κάνει οποιαδήποτε μεγάλη νότια συνταγή. Μπορεί να μην είναι μια συνταγή που είστε έτοιμοι να ξεφύγετε πριν ξεκινήσει το σχολείο το πρωί της Τετάρτης, αλλά είναι σίγουρα μια συνταγή που θα θέλαμε να προσθέσετε σελιδοδείκτες όταν τα δροσερά χειμωνιάτικα Σάββατα περιφέρονται και έχουμε όλους τους αγαπημένους μας γύρω από το τραπέζι του brunch. 

Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δοκιμάσουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι θα ήταν το αγαπημένο πιάτο της Laura. Προσθέστε λίγο βούτυρο ή αλάτι, ξεσπάστε το σιρόπι σφενδάμου (πραγματικό!) Και εξυπηρετήστε αυτή την παχιά, πικάντικη συνταγή oatmeal μέχρι τις πεινασμένες κοιλιές για τις απόλυτες κριτικές.