Ένα γνωστό πρόσωπο θα λείψει από το τοπικό κατάστημα παντοπωλείων σας αυτή την άνοιξη. Για να φέρει την ευαισθητοποίηση στην καταστροφική κακομεταχείριση της μέλισσας, η Buzz, η μασκότ Cheerios με μέλι και καρύδι, έρχεται να εξαφανιστεί από τα πανταχού παρόντα κουτιά δημητριακών.

Για να βοηθήσει το Buzz και τους φτερωτούς φίλους του, ο Cheerios έχει καταλήξει σε ένα θετικό μελισσοκομικό σχέδιο. Η μάρκα έχει δεσμευτεί να δώσει 100 εκατομμύρια αγριολούλουδα για να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση του φθίνοντος πληθυσμού των μελισσών, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τροφίμων.

Ο ιστότοπος Cheerios λέει: “Το Buzz λείπει επειδή υπάρχει κάτι σοβαρό που συμβαίνει με τις μέλισσες του κόσμου. Οι πληθυσμοί των μελισσών παντού έχουν μειωθεί με ανησυχητικό ρυθμό και αυτό περιλαμβάνει τις μέλισσες όπως το Buzz.”

Η σκουριασμένη διορθωμένη μέλισσα, ένας παραγωγικός επικονιαστής, μόλις πρόσφατα κηρύχθηκε απειλούμενος από την αμερικανική υπηρεσία ψαριών και άγριων ζώων. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του General Mills, περισσότερα από τα δύο τρίτα των καλλιεργειών που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή ανθρώπων, αντιπροσωπεύουν το 90% της παγκόσμιας διατροφής, επικονιάζονται από μέλισσες – και έχουν εξαφανιστεί από τα εκατομμύρια.

“Ως δημητριακά της General Mills, που χτίστηκαν γύρω από τη διατροφή, βοηθώντας τους επικονιαστές να πάρουν τη βασική διατροφή που χρειάζονται για διασκέδαση, οι φιλικές προς την οικογένεια δραστηριότητες όπως η φύτευση αγριολούλουδων είναι φυσική εφαρμογή”, δήλωσε η Susanne Prucha, διευθυντής μάρκετινγκ για τον Cheerios. «Η δέσμευσή μας για την αύξηση του οικοτόπου για τους επικονιαστές είναι ένας τρόπος που προσπαθούμε συνεχώς να είναι μια εταιρεία που όχι μόνο κάνει τα προϊόντα αγάπη, αλλά μια εταιρεία που επιδιώκει δημιουργικές λύσεις για να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο για όλες τις οικογένειες».

Για να βοηθήσετε, εγγραφείτε για τους δικούς σας σπόρους, οι οποίοι θα πρέπει να φτάσουν σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες (ακριβώς εγκαίρως για την περίοδο φύτευσης) στο Cheerios.com.