Με το σχεδιασμό, τα δωμάτια αυτού του Great Falls, Virginia, κατοικία σας βάζουν στο κέντρο ενός γαλήνιου περιβάλλοντος. Περιλαμβάνουν υπαινιγμούς φυσικών στοιχείων – γη, νερό, άνεμο και φωτιά. Σε αυτά θα βρείτε τα καταπραϋντικά εφέ των δέντρων, πλούσιους γήινους τόνους, περίτεχνα ξυλόγλυπτα και έπιπλα με έντονη καμπύλη.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών, Chume και Trent Bertrand, συναντήθηκαν και παντρεύτηκαν στην Μπανγκόκ στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Thammasat. ήταν φοιτητής που εργάζεται με μερική απασχόληση σε μια γκαλερί τέχνης. Πριν από ένδεκα χρόνια, επέστρεψαν πίσω στα κράτη και άρχισαν να κάνουν αλλαγές στο νέο τους σπίτι.

Μαζί με τις εφηβικές κόρες τους, το ζευγάρι κερδίζει θετική ενέργεια από τις φυσικές συνδέσεις μέσα στο σπίτι τους. “Η ηρεμία και η ηρεμία αντικατοπτρίζουν την άνετη αίσθηση που βιώνουμε εδώ”, λέει ο Trent. “Ο Chume έχει ένα μάτι για την ανάμειξη των σύγχρονων ανέσεων της Δύσης με τις παραδόσεις της πατρίδας της στην Ταϊλάνδη”.

“Η δουλειά με τον Chume με έχει διδάξει πώς να είμαι ευαίσθητος στον πολιτισμό της”, λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Daniel Nichols.

Χρώμα και τοποθέτηση

Όταν ρωτήθηκε αν οι αρχές της διακόσμησης που χρησιμοποιεί η Chume αντιπροσωπεύουν ηλικιακές πεποιθήσεις παρόμοιες με τις νέες τάσεις σχεδιασμού όπως το φενγκ σούι, ο Ντάνιελ απαντάει: «Μπορούμε να το γνωρίζουμε ως φενγκ σούι, αλλά εδώ και πολλά χρόνια ασκείται στην Ασία. υπάρχει νόημα πίσω από την τοποθέτηση των πραγμάτων. “

Ο πρώτος στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα ηρεμιστικό φάσμα χρώματος. “Στο σαλόνι, χρησιμοποίησα αποχρώσεις πράσινου φασκόμηλου, που δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης”, εξηγεί ο Τσουέ.

Ακολούθως, έβαλαν την εκτεταμένη συλλογή των κοσμικών αγαλμάτων της οικογένειας. “Ορισμένα κομμάτια προέρχονταν από την Ταϊλάνδη, την Αφρική, το Θιβέτ, το Μπουτάν, την Ινδία και την Κίνα”, λέει ο Τρεντ.

Ο Chume βρήκε τα σωστά διαστήματα ανάμεσα σε καναπέδες καναπέδες, armoires, τοξωτές εισόδους και μαρμάρινους κίονες. Όλα είναι ενισχυμένα με δάπεδα από ξύλο καρυδιάς και απαλό φωτισμό.

“Έχουμε συνδυάσει τις παραδόσεις,” προσθέτει ο Chume, “για να επιτύχει μια ατμόσφαιρα κοντά στη φύση που είναι κεντρική στις ασιατικές πεποιθήσεις”.