Αυτή η προηγούμενη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Hoda Kotb έλαβε το καλύτερο δώρο που η καρδιά της θα μπορούσε ποτέ να το ήθελε. Ο Kotb, ηλικίας 52 ετών, έγινε μητέρα της Haley Joy με υιοθεσία. Μόλις λίγες μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της και την ολοκλήρωση της υιοθεσίας, η Κοτμπ μοιράστηκε τα νέα με τους πολύ έκπληκτους αλλά πολύ χαρούμενους συναδέλφους της. Ο Kotb τηλεφώνησε ζωντανά στην εκπομπή και είπε: “Είναι η αγάπη της ζωής μου!”

Σήμερα πήρε το κάθισμά της μαζί με την καλύτερη φίλη της, την Katy Lee Gifford, για να συζητήσει πόσο αυτή η απόφαση άλλαξε τη ζωή της προς το καλύτερο. Σήμερα αντανακλάται από τις 9 Νοεμβρίουth είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υιοθεσίας και η Κοτμπ ελπίζει ότι μοιράζοντας την ιστορία της και τις ιστορίες μερικών από τους διάσημους φίλους της, ότι περισσότεροι άνθρωποι θα εξετάσουν αυτή την επιλογή όταν θέλουν να ξεκινήσουν μια οικογένεια.

WATCH: Hoda Kotb αγαπά να τραγουδήσει αυτό το δημοφιλές ‘Sesame Street’ τραγούδι για την κόρη της

Στα 40 της, ο Kotb διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Λίγο αργότερα, ο γάμος της έληξε με διαζύγιο. Αν και ανέκτησε, η ασθένειά της άφησε να μην έχει παιδιά. Ξαφνικά η Κότβ ήταν επίσης χωρίς συνεργάτη για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες πραγματικότητες. Πρόσφατα άνοιξε στους ΑΝΘΡΩΠΟΥς για αυτή την εποχή του αγώνα.

“Ένα από τα πράγματα στη ζωή μου που πάντα ήθελα ήταν να γίνω μαμά … Μερικές φορές στη ζωή σου, τα πράγματα απλά δεν λειτουργούν για οποιοδήποτε λόγο, έτσι λέτε,” Λοιπόν, δεν ήθελα να το έχω “Ήταν όμως πολύ δύσκολο να συμφωνήσουμε με αυτό”, δήλωσε ο Κοτμπ.

Συνέχισε, “Τέλος, είπα σε μένα μια μέρα:” Γιατί δεν μπορώ; Γιατί όχι εγώ; “Είχα αυτόν τον πόνο μέσα μου που δεν μπορούσα να απομακρύνω πια”.

Μια δεκαετία αργότερα, ο Kotb είναι υγιής, ευτυχισμένος, και τώρα με το beau, Joel Schiffman, και το μωρό Haley Joy, αισθάνεται πλήρης. Η Kotb χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της ΣΗΜΕΡΑ για να δείξει στους ανθρώπους ποια υιοθέτηση πραγματικά μοιάζει και ότι για κάποιες οικογένειες είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή να κάνεις μια οικογένεια ολόκληρη. Είπε στον Gifford (και το ακροατήριο) πως, αν και υιοθετείται η Haley Joy, δεν υπάρχει “μια ουγκιά μου” που δεν αισθάνεται σαν να είναι η μαμά του Haley Joy. 

«Όταν υιοθετούμε ένα μωρό, αν και μπορεί να μην είναι η σάρκα και το αίμα σου, νιώθεις ότι είναι δικά σου», είπε κατηγορηματικά. 

«Σκεφτόμουν τη ζωή της μπροστά της. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν όταν υιοθετούν όπως τι θα συμβεί πότε; Απλώς αισθάνομαι ότι αυτό είναι μέρος αυτού που την κάνει τόσο ξεχωριστή και είναι φοβερή! “

Ο Kotb είπε επίσης στους ΑΝΘΡΩΠΟΙ: “Ξυπνάω μερικές φορές και πηγαίνω,” Θεέ μου, έχω ένα μωρό! “Αλλά αισθάνεται τελείως αληθινό. Υποθέτω ότι αν περιμένετε τόσο πολύ για κάτι, και το επιθυμείτε, προσεύχεστε για αυτό, ελπίζετε για αυτό, αναρωτιέστε αν θα είναι πάντα, και στη συνέχεια συμβαίνει, τίποτα δεν είναι πιο πραγματικό. Τίποτα.”

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Υιοθεσίας, η Kotb πληροφόρησε το κοινό της ότι το σύμβολο για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα είναι ένα χαμόγελο πρόσωπο που τραβιέται στην παλάμη του χεριού. Ζωντανά στον αέρα, ο σημερινός sidekick Donna-dorable έσκασε στο σετ για να σχεδιάσει το σύμβολο τόσο στο Gifford όσο και στο Kotb. Τσέκαρέ το.

Αργότερα στην επίδειξη η ομάδα TODAY μοιράστηκε ιστορίες άλλων που έχουν αλλάξει θετικά από τη δύναμη της υιοθεσίας. Ο ίδιος ο Σούπερμαν, ο Dean Cain, μοιράστηκε ότι υιοθετήθηκε από τον πατριό του και ήταν η αγάπη του που δίδαξε στον Κάιν πώς να είναι ο ίδιος ο πατέρας. Ο διάσημος σεφ, Curtis Stone και η σύζυγός του, ηθοποιός Lindsay Price, άνοιξαν να γνωρίζουν ότι αν η μητέρα της δεν είχε υιοθετηθεί, δεν θα ήταν εδώ σήμερα. Ακούστε τις ιστορίες τους εδώ.

Χέρια Showing World Adoption Day Symbol
Amanda Edwards / Συνεισφέρων

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υιοθεσίας εδώ. Για να δείξετε την υποστήριξή σας, σχεδιάστε αυτό το χαμόγελο πρόσωπο στην παλάμη σας και τοποθετήστε την εικόνα σας στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #WorldAdoptionDay. Μοιραστείτε την ιστορία σας.