Κάθε γυναίκα σε κάποιο σημείο της ζωής της έχει αποτολμήσει σε Sephora ή σταμάτησε από τον πάγκο καλλυντικών σε ένα πολυκατάστημα για να ξεφλουδίσει το πρόσωπό της με testers μακιγιάζ. Δεν υπάρχει κακό, δεν φάουλ, σωστά; Μετά από όλα, προσπαθούσατε μόνο να δοκιμάσετε μερικά προϊόντα ομορφιάς πριν τα αγοράσετε. Αλλά, με τον ίδιο τρόπο που δεν θα μοιραστείτε ποτέ το μακιγιάζ σας με έναν φίλο ή την αδερφή σας, θα πρέπει να έχετε και άλλες σκέψεις σχετικά με τη χρήση κραγιόν ή μάσκαρα με χιλιάδες ξένους.

Με όλες τις ιστορίες φρίκης ομορφιάς που εμφανίζονται στο διαδίκτυο με τη συμμετοχή δημόσιων δοκιμαστών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης δίκης εναντίον της Sephora, φαίνεται ότι τα δείγματα μακιγιάζ στο μετρητή θα πρέπει να συνοδεύονται από μια προειδοποίηση: εφαρμόστε με προσοχή! Αν αναρωτιέστε αν οι δοκιμαστές στο κατάστημα αξίζουν πραγματικά τον κίνδυνο, η απάντηση, σύμφωνα με δύο δερματολόγους, είναι όχι. Αυτό ισχύει και για τους εφαρμοστές μίας χρήσης.  

“Μπορείτε να πάρετε μολυσματικές ασθένειες από τη χρήση των δοκιμαστών στα καταστήματα μακιγιάζ,” Δρ Debra Jaliman, ένας βασισμένος στο NYC δερματολόγος, έγραψε σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την ύλη TODAY. “Ποτέ δεν το συνιστώ.”

Η Dr. Whitney Bowe, ένας άλλος δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε ότι τα βρώμικα πινέλα, τα μάσκα μάσκαρα, το κραγιόν ή το υγρό μακιγιάζ συχνά περιέχουν μια ποικιλία βακτηρίων, όπως το στρεπτόκοκκο, το E. coli και το σταφύλι, όπως το impetigo. Για να μην αναφέρουμε, ορισμένοι ιοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν κρύες πληγές και, ακόμη χειρότερα, ροζ μάτια.

“Ποτέ δεν γνωρίζετε ποια προϊόντα μακιγιάζ μπορούν να μολυνθούν με μικρόβια (ή) βακτήρια, καθώς όλοι μας προσφέρουμε βακτηρίδια στο δέρμα μας”, έγραψε ο Bowe σε ένα email στο Today Style. “Ποτέ μην μοιράζεστε τίποτα που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα ή τις μεμβράνες του άλλου προσώπου”.

Ο Bowe πρόσθεσε ότι ακόμη και οι εφαρμοστές μίας χρήσης μπορούν να μεταφέρουν επιβλαβή βακτήρια, ειδικά αν κάποιος έχει κουγκώσει ή φτάσει πάνω του.  

Αν εξακολουθείτε να είστε σίγουροι για τη λήψη της εμπειρίας του Jaliman και του Bowe στην ονομαστική του αξία, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Rowan μπορούν επίσης να βεβαιώσουν τα δυσάρεστα βακτηρίδια που βρέθηκαν στους δημόσιους μακιγιάζ μακιγιάζ. Το 2005, παρακολούθησαν τους δοκιμαστές σε διάστημα δύο ετών και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά συγκλονιστικά. Επίσης, βρήκαν βακτηρίδια σταφυλιών, στρεπτόκοκκων και E.coli στα δείγματα δοκιμής. Η μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα σε ποιες ημέρες τα δείγματα ήταν τα περισσότερα και λιγότερο μολυσμένα. Όπως μπορεί να φανταστείτε, το Σάββατο ήταν ο χειρότερος δράστης, με λιγότερη έκθεση σε μόλυνση που συνέβη καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τώρα που γνωρίζετε μερικούς από τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση testers μακιγιάζ, εδώ είναι τέσσερις απλές προφυλάξεις ασφαλείας που μπορείτε να πάρετε, θα πρέπει να τολμήσετε να τελειοποιήσετε το σύκο, τα μάγουλα και τα καπάκια σας με δείγματα δοκιμής:

1. Μην διπλασιάζετε τη βύθιση.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους, αντισταθείτε στην ανάγκη να εφαρμόσετε το δεύτερο σκουπίστε με κραγιόν και μην βυθίζετε τη ράβδο μάσκαρα πίσω στο σωλήνα μετά την επικάλυψη των βλεφαρίδων. Σίγουρα, οι εργαζόμενοι θα κάνουν ό, τι μπορούν για να απολυμαίνουν κάθε σωλήνα ή μολύβι, αλλά μπορείτε να κάνετε το κομμάτι σας μη διαπράττοντας την καρδιακή αμαρτία όταν πρόκειται για δοκιμαστές στίλβωσης.

2. Επισκεφθείτε τα καταστήματα που ακολουθούν αυτές τις βέλτιστες πρακτικές.

Εάν πρέπει να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε, το κάνετε μόνο στα καταστήματα ομορφιάς και τα πολυκαταστήματα που χρησιμοποιούν εφαρμογές μιας χρήσης όπως μπαστούνια δοκιμών μπαμπού και σφουγγάρια μίας χρήσης ή βούρτσες. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε τα καταστήματα όπου οι πελάτες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στους δοκιμαστές. Είναι καλύτερο να έχεις το προσωπικό να μοιράζει τους δοκιμαστές, αφού παρακολουθούν προσεκτικά το πώς τα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί και από ποιον. Τέλος, να είστε προσεκτικοί στους δοκιμαστές μακιγιάζ σε ανοιχτά, κατεστραμμένα ή έληξε δοχεία. Εμπιστευθείτε μας, θα θελήσετε να αποφύγετε την ανοιχτή εμφάνιση ρωγμών.

3. Μην εφαρμόζετε μακιγιάζ απευθείας στο δέρμα.

Η εφαρμογή μακιγιάζ σε ανοικτό ή ακατέργαστο δέρμα σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για την έκθεση σε βακτηρίδια και ιούς. Αντ ‘αυτού, βάλτε το μακιγιάζ με αλκοόλ και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το μακιγιάζ στο εφαρμοστή ή στη δοκιμαστική ταινία πριν δοκιμάσετε το δέρμα σας.  

4. Δοκιμάστε στο πίσω μέρος του χεριού σας.

Το πίσω μέρος του χεριού και του λαιμού σας δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο ορισμένες περιοχές στο πρόσωπό σας, όπως τα μάτια και τα χείλη σας. Για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, δοκιμάστε το μακιγιάζ στο χέρι σας και καθαρίστε το αμέσως μετά το αλκοόλ.

Ενώ τα καταστήματα ομορφιάς περνούν από ακραία μέτρα για να μας κρατούν ασφαλή κατά τη δοκιμή των προϊόντων τους, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι παντού ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αφήστε τους δοκιμαστές στη σωστή θέση τους στο πάγκο και ελπίζουμε ότι το κατάστημα έχει μια γενναιόδωρη επιστροφή ή ανταλλαγή πολιτική για το νέο κραγιόν που μόλις αγοράσατε.