Να είστε προσεκτικοί με Bittersweet!

Το Bittersweet είναι ένα Χριστουγεννιάτικο ninja. Υφαντά σε στεφάνια στις πόρτες και τις πύλες ή που κρέμονται πάνω από το φουρνάκι, σιωπλά κοσμεί το χρόνο του και περιμένει για μια απρόσεκτη στιγμή. Έτσι εάν έχετε προσκαλέσει αυτή την άψογη αμπέλια στο σπίτι σας για τις αργίες, προσέξτε να μην χτυπήσει.

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι επιθυμούν Oriental γλυκόπικρη (Celastrus orbiculatus). Μετά τα φύλλα της πέφτουν στην πτώση, αποκαλύπτει μια πληθώρα από λαμπρά κόκκινα σπόρους που παρακολουθούνται από λαμπερά κίτρινα φλούδια. Ορίστε τη λέξη “εορταστική”. Γι ‘αυτό δεν μπορείτε να περπατήσετε μέσα από ένα κατάστημα στο σπίτι ή ένα φύλλο μέσα από τις σελίδες οποιουδήποτε περιοδικού lifestyle τώρα χωρίς την πικρή εικόνα του να καίγεται στους αμφιβληστροειδείς σας.

Σχετικές: Ιδέες εορταστικών στεφάνων πτώσης

Αλλά προσέξτε. Κάθε ένας από αυτούς τους σπόρους θέλει να δραπετεύσει στον κήπο σας και να ριζώσει. Απλά ένας μόνος δραπέτης είναι το μόνο που χρειάζεται. Το δενδρύλλιο είναι κρυφά αρχικά, βλάστηση ανάμεσα σε άλλα φυτά, δεν κάνει τίποτα για να προσελκύσει την προσοχή. Αλλά ενώ κοιμάστε, χτυπάει. Ιθαγενής στην Ιαπωνία, αυτό το αχαλίνωτο αμπέλι κάνει ό, τι όλα τα αμπέλια να κάνουν – να αναρριχηθούν, να δένουν γύρω, να καλύπτουν τα πάντα. Εύκολα αναπτυσσόμενη 15 πόδια σε ένα χρόνο, μπορεί να ανέλθει στην κορυφή ενός δέντρου 40 ποδιών και να κατακλύσει όλα εκτός από τα ανώτατα κλαδιά. Γιορτή των πτηνών στους κόκκινους σπόρους, ξεριζώνοντάς τους προς κάθε κατεύθυνση για να ξεκινήσουν νέα γλυκόπικρα αμπέλια. Τα νέα αμπέλια φυτρώνουν επίσης καθώς οι κορόιδοι μεγαλώνουν από τις ευρύτατες ρίζες. Όλα τα δάση και οι κήποι είναι πνιγμένοι. Τα Χριστούγεννα γίνονται πραγματικά γλυκόπικρα.

Το Oriental bittersweet έχει κηρυχθεί ως επιβλαβές, διεισδυτικό ζιζάνιο σε πολλά μέρη της ανατολικής Αμερικής. Ωστόσο, δεν θα παραπλανήσω τον εαυτό μου να σκέφτομαι ότι η προειδοποίησή μου θα αποτρέψει τυχόν διακοσμητές διακοπών να προχωρήσουν με τα λανθασμένα σχέδια τους. Σε αυτή την περίπτωση, μπορώ να κάνω μια απλή πρόταση; Όταν έρθει η ώρα να απορρίψετε το γλυκόπικρο σας, σφραγίστε προσεκτικά το μέσα σε μια τσάντα και βάλτε το με τα σκουπίδια.

Δεν καταλαβαίνω αυτά τα λόγια και έχω μόνο ένα πράγμα που λέω.

Χο χο χο.

Άλλα αμπέλια που διατίθενται στο εμπόριο δεν πρέπει να φυτέψετε, μήπως θα προκαλέσουν τον όλεθρο στο τοπίο, εκτός εάν πατάτες συνεχώς παρακολουθούνται (Dioscorea bulbifera), νύχι γάτας (Macfadeyana unguis-cati), Κινεζική wisteria (Wisteria sinensis), Πεταλούδα ακεβία (Akebia quinata), Ιαπωνικό αγιόκλημα (Lonicera japonica), Ιαπωνικά wisteria (Wisteria floribunda), μούρο πορσελάνης (Ampelopsis brevipendunculata), αμπέλι ασημένια δαντέλα (Fallopia baldschuanica), γλυκό φλοιό του φθινοπώρου (Clematis terniflora), ορνιθοπανίδα (Campsis radicans) και ορνιθοπανίδα της Βιρτζίνιας (Parthenocissus quinquefolia). Ω ναι – ούτε φυτέψτε kudzu. Είναι κακό.

Ρωτήστε το γκρουπ! Δεν υπάρχει καμία ερώτηση αναπάντητη στη σελίδα Facebook του.