Ελέγξτε εκείνους τους Dang Tree Suckers!

 

1321036425_gaputs021032308epsjpeg_phixr.jpg
Ραγάδες σε μια μυρτιά κρέπα. Φωτογραφία: Allen Rokach

Ο πιστός αναγνώστης του Τέξας Carolyn White έβαλε ζωντανές βελανιδιές πριν από 39 χρόνια. Τα δέντρα της είναι πολύ μεγάλα τώρα και οι κορόιδοι συνεχίζουν να έρχονται από τις ρίζες. Θέλει να μάθει εάν υπάρχει κάποιο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κρατήσει τους βλαστούς να βλαστήσουν χωρίς να βλάψουν τα δέντρα της. Η απάντηση είναι ……. ίσως. Αλλά πριν αποφασίσετε ποιο προϊόν να χρησιμοποιήσετε ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθόλου, πρέπει να προσδιορίσετε ακριβώς γιατί ένα δέντρο είναι αναρρόφηση. Εδώ είναι πέντε δυνατότητες.

Λόγος # 1. Έχετε ένα δέντρο που φυσάει από τις ρίζες. Η οξιά, η σημύδα, το μαύρο κεράσι, το μαύρο κόμμι, η μαύρη ακρίδα, το κουτάβι και οι λεύκες το κάνουν αυτό μόνοι τους.

Λόγος # 2. Έχετε ένα δέντρο που κουρεύει πολύ ενώ είναι νέος, αλλά σταδιακά μειώνει αυτό καθώς μεγαλώνει. Η μυρτιά του Crepe είναι ένα καλό παράδειγμα. (Δείτε την παραπάνω φωτογραφία.) Θα δείτε πολλά κορόιδοι να μπαίνουν από τη βάση (είναι φυσικά ένα πολύχρονο δέντρο, τελικά). Απλά κλαδέψτε τα μακριά. Καθώς οι κύριοι κορώνες γερνούν και παχύρρευσαν, ο θηλασμός θα πάρει όλο και λιγότερο.

Λόγος # 3. Μπορείτε ακούσια κόψετε μια ρίζα του δέντρου ενώ σκάβετε. Η ρίζα αποκρίνεται στέλνοντας ένα κορόιδο. Παράδειγμα – μυρτιά κρέπα.

Λόγος # 4. Μπορείτε δέντρο είναι υπό πίεση από τον καιρό, συμπαγή χώμα, κλπ. Παράδειγμα: ζωντανή δρυς.

Λόγος # 5. Απλά κόβετε ένα μεγάλο, υγιές δέντρο. Οι κοροί αναπτύσσονται έπειτα από τις ρίζες που παραμένουν στο έδαφος μέχρι το τέλος του χρόνου. Παραδείγματα – μυρτιά κρέπα, αχλάδι του Μπράντφορντ, μαύρη γόμα, σασσάφρα, οπωροφόρα δέντρα.

Για λόγους # 1-3, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα προϊόν που ονομάζεται Bonide Sucker Punch. Περιέχει μια φυτική ορμόνη που, όταν εφαρμόζεται σε μια κοπριά, εμποδίζει την ανάπτυξή της για περίπου 6 μήνες χωρίς να βλάψει το γονικό δέντρο. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας Ή απλά κόψτε τα κορόιδα καθώς αυτά φυτρώνουν. Για το λόγο # 4, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sucker Punch, αλλά θα ήθελα επίσης να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο arborist για να δείτε εάν η πηγή του στρες μπορεί να μετριαστεί.

 

bonidecom.jpg
Φωτογραφία: Bonide

Το Sucker Punch είναι άχρηστο για τη θεραπεία του λόγου # 5. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θέλετε να καταργήσετε προσωρινά την ανάπτυξη κοπριάς. Θέλετε να το σταματήσετε για το καλό, σκοτώνοντας το υπόλοιπο ριζικό σύστημα. Για αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε ένα συστηματικό ζιζανιοκτόνο που περιέχει triclopyr που ονομάζεται Bayer Brush Killer Plus.

 

brush-killer.jpg
Φωτογραφία: Bayer

ΜΗΝ εφαρμόστε το Brush Killer Plus στους κοπτήρες ρίζας οποιουδήποτε δέντρου που δεν θέλετε να σκοτώσετε!

————————————

Προειδοποίηση σκαθαριών! Το USDA προτρέπει όλους να παρακολουθούν ένα σκαθάρι που απειλεί μέχρι το 70% των δέντρων του έθνους μας. Όχι, δεν είναι αυτός ο τύπος….

 

 

musictimescom-e1439407752696.jpg
Ο Paul McCartney δεν τρώει πλέον δέντρα. Φωτογραφία: musictimes.com

Αυτός ο άσχημος τύπος παρακάτω.

 

albtotallandscapecare-e1439407948467.jpg
Ασιατικό μακρόστενο σκαθάρι. Φωτογραφία: totallandscapecare.com

Γνωρίστε το ασιατικό μακρόστενο σκαθάρι. Έφτασε στις ΗΠΑ από την Ασία γύρω στο 1996 μέσα στο υλικό συσκευασίας. Οι προνύμφες της σήραγγας σκοτώνουν σφεντάμια, τέφρα, ιτιές, καστανιές και άλλα δέντρα. Αυτή τη στιγμή είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στη Νέα Υόρκη, τη Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϋ και το Οχάιο, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορεί να κινηθεί νότια, κυρίως μέσα σε μολυσμένα καυσόξυλα, κούτσουρα και ξυλεία. Σημάδια της παρουσίας του είναι μολύβι μεγέθους, τέλεια στρογγυλές τρύπες εξόδου στους κορμούς, σωρούς πριονιδιού στη βάση των δέντρων, και πρόωρα κιτρίνισμα ή πτώση των φύλλων. Ο Αύγουστος είναι η ώρα αιχμής για τα ώριμα σκαθάρια όπως αυτά που εμφανίζονται παραπάνω για να βγουν από τα δέντρα. Αν δείτε κάποιο, παρακαλούμε να το αναφέρετε στη διεύθυνση www.asianlonghornedbeetle.com. Και παρακαλώ ποτέ δεν αγοράζουν καυσόξυλα που δεν προέρχονται από τοπική πηγή.